logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kijk het aankomend WK in groot formaat


Nog even en het is zover: de 22ste editie van WK 2022 in Qatar.  Live voetbal kijken kan op diverse manieren, maar zeg nu eerlijk, wat is er beter dan alle moves goed kunnen volgen van voetbal op een groot scherm? Niets is beter dan dat. Hoe doe je dat het beste: voetbal kijken met een beamer! Met het WK voor de deur is het wellicht een goede optie om te overwegen een beamer te kopen.

Het mooie van beamers is, dat ze, in tegenstelling tot televisies, op elk oppervlak kunnen werken, in plaats van via één vast scherm. Om de kwaliteit te waarborgen, kiezen veel mensen ervoor om op speciaal gemaakte schermen of witgeschilderde muren te projecteren, maar dat is niet strikt noodzakelijk. Een egale muur of projectiescherm bieden al volop plezier. Een beamer kopen is zo’n gek idee dus nog niet. 

Beamer versus televisie

Er zijn veel voordelen van beamers voor home entertainment of in de horeca. Met veel tv-zenders en de uiteenlopende online streamingdiensten van tegenwoordig die om de dag nieuwe shows, films en sport presenteren, is er eigenlijk geen betere manier om ervan te genieten dan vanuit het comfort van je eigen huis, met name door middel van een thuisbioscoopsysteem. Je kan natuurlijk kiezen voor een grote televisie, die een lust voor het oog is, maar dat betekent niet dat het de beste optie is. In de match tussen een televisie en een beamer zijn er meerdere voordelen van  een projector. Lees maar even verder. 

Een oneindig aanpasbare schermgrootte  

De voordelen van een beamer zijn er in overvloed. Denk bijvoorbeeld aan een aanpasbaar schermgrootte, het oog comfort en de compacte maat van een beamer waardoor de draagbaarheid en mobiliteit makkelijk is. Nader bekeken; als je een 50-inch televisie koopt en je bent niet tevreden met die keuze, dan heb je eigenlijk maar een optie:  een nieuwe tv kopen. Bij beamers is de hardware niet gebonden aan het externe oppervlak, daarom is de schermgrootte dus oneindig aanpasbaar. Een belangrijke reden waarom steeds meer mensen een beamer kopen.

Minder vermoeide ogen

Daarnaast krijg je minder vermoeide ogen als je kijkt op een scherm dan tv. Iedereen die wel eens een oogonderzoek heeft gedaan, weet al dat, zelfs als je het best mogelijke zicht hebt, het altijd gemakkelijker is om de grotere letters te lezen dan de kleinere. Hetzelfde principe is van toepassing op het oogcomfort van beamers. Net zoals grotere letters gemakkelijker te lezen zijn, zo is het ook gemakkelijker voor de ogen om een ​​groter scherm te zien dan een klein scherm. Maar de schermgrootte is echter slechts één factor die van invloed is op het oogcomfort. Het is ook beter voor de ogen om naar geprojecteerde beelden te kijken dan een televisiescherm. Dat komt door het effect dat gereflecteerd licht op de ogen heeft, in tegenstelling tot televisies die gebruik maken van uitgezonden licht. Wil je alvast een voorproefje voor het WK? Wie weet kan jij via de winactie PSV-Feijenoord op 27 november kaarten winnen voor de wedstrijd. 

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.