Kies de juiste vitamines


Dat vitamines belangrijk zijn en dat je d’r genoeg van binnen moet krijgen hoef ik je niet te vertellen. Maar: krijg je wel genoeg vitamines binnen? Kom jij aan je ’twee stuks fruit en 250 gram groente’ per dag, aanbevolen door het voedingscentrum? Waarschijnlijk niet – er zijn maar bar weinig mensen die deze norm halen! Daarom kan het verstandig zijn om te werken met voedingssupplementen. Extra vitamientjes, kant en klaar verpakt. Maar welke doel hebben elk van de supplementen?

Multivitamines

Met multivitamines kun je eigenlijk niet mis. Daarin zitten alle vitamines en voedingsstoffen die een normaal mens nodig heeft. Ideaal voor als je juist extra voedingsstoffen nodig hebt. Daarbij kun je denken aan de barre omstandigheden in de winter, waarin iedereen loopt te snotteren, maar ook in periodes van stress en drukte zorgen extra vitamines voor een verhoogde weerstand. En wie heeft het nu niet druk?

Omega

Een onderschatte voedingsstof zijn de Omega vetzuren. Vooral Omega 3 is heel belangrijk voor zowel je cholesterol als je bloeddruk – en wat krijgen we er in de regel weinig van binnen! Omega 3-vetzuren voorkomen dus eigenlijk al die beruchte ouderdomskwaaltjes. In deze Essential Omega-tabletten zit 1000 mg visolie, die bestaan uit 180 mg EPA en 120 mg DHA, twee van de belangrijkste bestanddelen uit Omega 3. Daarnaast bevatten deze tabletten 3,4 mg vitamine E, die zorgt voor een goede opname van deze voedingsstoffen. Omega 6 en 9 vind je eigenlijk in veel van ons dagelijkse eten.

Vitamine B complex

Er zijn heel wat verschillende soorten vitamine B. Eén ding hebben ze gemeen: ze zorgen voor de interne mens. Ze zorgen voor het tegengaan van vermoeidheid, een goede weerstand, een degelijk geheugen en concentratievermogen, maar ze zorgen ook voor je haar, het gezichtsvermogen en je zenuwstelsel. Bovendien vormt het een stabiele basis voor je hormonale activiteit. Ieder segmentje heeft een andere vitamine B nodig, zoals B12, B6 of B2. Sommigen daarvan vind je in heel specifieke producten, zoals B12, dat je vooral aantreft in vlees. Vegetariërs doen er dus goed aan supplementen te nemen om dit hiaat op te vullen.

Vitamine C

Dit is waarschijnlijk wel de bekendste vitamine ooit – en een heel belangrijke, aangezien vitamine C helpt om je gezond te houden. Ze houden ziektekiemen onder de duim en houden je lichaam in topconditie. Goede vitaminetabletten bevatten ook stofjes die de vitamine goed laten opnemen in je lichaam.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.