logo-liggend-wit-donkerblauw

Hoe kies je het beste kunstwerk voor je ruimte?


Kunst is en blijft een onmisbaar item in ieder huis of appartement. Kunst maakt deel uit van de ziel van een huis en brengt persoonlijkheid in het huis.  Bovendien zijn kale muren behoorlijk saai en eentonig. Een mooi kunstwerk geeft visueel een gevoel van beweging in vergelijking met al het andere in de kamer dat statisch is, en voegt onmiddellijk kleur en pit toe.

abstracte kunst salvador dali

Voordat je kunst uitkiest, moet je beslissen welke sfeer en uitstraling je aan jouw huis wilt geven.

Wat jij aan je muren hangt is een heel persoonlijke keuze, maar overhaast die keuze niet. Vraag jezelf af wat je aanspreekt aan een stuk – is het de kleur, het onderwerp of iets anders? Ga niet alleen op je instinct af, want een impulsaankoop kan een vergissing zijn. Bekijk het over een uur of de volgende dag nog eens. Als je het dan nog steeds mooi vindt, koop het dan omdat je er een band mee hebt opgebouwd.

Bekijk even de abstracte schilderijen van Bimago. Dit zal je meteen en idee geven over hoe en wat we bedoelen. Abstracte kunst brengt concepten over die je niet zult vinden in de fysieke of visuele werkelijkheid. Abstracte kunstenaars gebruiken vrije kleuren, vormen en gedaanten om bedoelingen over te brengen die aan de interpretatie van de toeschouwer worden overgelaten.

Als je weg bent van de oude grootmeesters, zullen onze replica’s van hun meesterwerken je vast en zeker doen wegsmelten. Bovendien passen oude meesterwerken perfect bij een modern of hedendaags interieur. Het contrast tussen oud en nieuw geeft nu eenmaal een verkwikkende sfeer aan uw favoriete kamer.

De kleur van een schilderij kan de uitstraling van de hele kamer beïnvloeden. Als je wilt dat het kunstwerk een hoofdkleur heeft, dan moet alles eromheen die kleur ondersteunen. Als de kleur van het schilderij bijvoorbeeld warm is, zorg er dan voor dat de stukken eromheen in koele kleuren zijn, want dan komt het kunstwerk beter tot zijn recht.

Een heel populaire en hedendaagse keuze zijn de zogenaamde “Street Art”: wandtekeningen en -schilderijen. Deze moderne versie van kunst zal een “Urban” look aan je appartement of woning toevoegen. Zo is er keuze uit verschillende artiesten zoals Banksy en vele anderen graffiti meesters.

streetart kunst banksy stormtroopers

De eentonige wit/zwarte kleuren met kleurrijke accenten zullen ongetwijfeld meteen in het oog springen van jou en van je gasten.

Voor de jongste telgen van de familie biedt Bimago een brede waaier aan mogelijkheden aan om hun kamer om te toveren tot een waar pareltje. Onrealistische creaties zoals een Olifant op een tak of van een blauwe kat voegen meteen een tikje speelsheid toe aan de kinderkamer op een klassieke manier. Of wat dacht je van een wereldkaart met daarop de meest voorkomende dieren per land erop? Het perfecte voorbeeld dat schilderijen en tekeningen niet altijd saai of nutteloos hoeven over te komen. Jouw kind kan op speelse manier ook nog iets extra opsteken van deze mooie kunstwerken.

Tot slot zijn er bij Bimago niet enkel schilderijen op canvas beschikbaar, maar ook mooie creaties op glas en op kurk. Je hoort het al, er is teveel om op te noemen, maar je vindt steeds naar wat jij op zoek bent bij Bimago.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.