logo-liggend-wit-donkerblauw

Strip recensies: Kiekeboes Onvervalst vals, Rode Ridder 271 en Suske en Wiske – de Naamloze 9

De nieuwe stripboeken van deze maand omvatten weer een paar geweldige delen van de Kiekeboes, Suske en Wiske en De Rode Ridder, die nog altijd op pad is met de mysterieuze Allis. Lees je mee?


Suske en Wiske 359 – De Naamloze 9

Suske en Wiske 359 - De Naamloze 9

In De Naamloze 9 staat de wereld op het kantelpunt. Hittegolven teisteren de wereld, tsunami’s doen landen overstromen en orkanen rukken alles uit de grond wat ze tegenkomen. Is dit het einde van de wereld? Meteorologen wijten deze rampen aan een zonnevlam die de aarde in zijn ban houdt, maar professor Barabas weet beter. Er staat een wapen gericht op de aarde. Maar wie zou zoiets doen? Wanneer hij wordt overvallen in zijn laboratorium en zelfs wordt neergeschoten, wil hij alleen geholpen worden door de vergeetachtige professor Wargaren. Waarom? En waar waren de criminelen naar op zoek? Suske en Wiske zouden zichzelf niet zijn als ze hun neus er niet in zouden steken… en dus gaan ze op onderzoek uit. Al snel worden ze benaderd door een mysterieuze gemaskerde man, die hen verteld over het geheime genootschap van wetenschappers: De Naamloze 9.

De Naamloze 9 snijdt een paar belangrijke punten aan, zoals de macht die uitvinders en wetenschappers kunnen hebben op het verloop van bepaalde gebeurtenissen alsook de precaire situatie waarin de aarde verkeerd. Dat er heel wat nieuwe techniek komt kijken bij dit boek mag duidelijk zijn, er wordt heel wat uitgevonden van waar wij geen weet van hebben! Het verhaal begint misschien wat verwarrend en chaotisch, maar bepaalde wendingen zorgen wel voor een uniek verhaal. Vooral wanneer Jerom buitenspel wordt gezet, steunt het verhaal meer op Suske en Wiske dan je gewend bent. En dat is helemaal niet verkeerd!

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789002271434. Prijs: 7.25 euro.

Ga direct naar Suske en Wiske 359 – De Naamloze 9 op BOL.com.

De Rode Ridder 271 – De Kruisvaarder

De Rode Ridder 271 - De Kruisvaarder

De Rode Ridder is al 271 avonturenboeken lang op weg naar een onbekende bestemming. Best knap, maar daardoor maakt hij ook wel heel wat mee. In De Rode Ridder 271, De Kruisvaarder, krijgt hij het zwaar te verduren. Tijdens een oefenduel krijgt hij namelijk een fikse klap tegen het hoofd, waardoor hij in een coma geraakt. Nou ja – niet dat de middeleeuwers daar veel verstand van hebben, maar toch. Zelfs Merlijn is ten einde raad en ziet het somber in. Zeker omdat hij Johan en Allis middels een list uit elkaar heeft getrokken, om redenen die verder niet worden toegelicht. Toch is Allis de enige die Johan kan redden. Terwijl onze Rode Ridder de wrede momenten als kruisvaarder herleeft, is het te hopen dat iemand Allis kan bereiken. Gelukkig kunnen Merlijn en onze ridder rekenen op hulp uit onverwachte hoek – zelfs als die bovennatuurlijk blijkt te zijn.

Dit avontuur van De Rode Ridder is bloederig en wreed. Het is duidelijk dat de kruisvaarders absoluut geen lieverdjes waren. Daar kon je ook gif op innemen: al die criminelen op pad voor ‘het goede doel’ met een vrijbriefje in de hand… De beelden in deze comic zijn dan ook niet altijd even charmant of zachtzinnig! De mysterieuze handelingen van Merlijn roepen absoluut vraagtekens op. Waarom heeft hij die twee uit elkaar gedreven? En waarom kon hij Johan niet helpen? Wel is het prettig om weer even te zien waar de Rode Ridder vandaan komt – en hoe hij aan zijn naam is gekomen.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 32 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789002271588. Prijs: 6.99 euro.

Ga direct naar De Rode Ridder 271 – De Kruisvaarder op BOL.com.

De Kiekeboes 159 – Onvervalst vals

De Kiekeboes 159 - Onvervalst vals

Inbrekers, prostituees, schuinsmarcheerders, kunstvervalsers en geniepige zakenmannen: heel fris gaat het er in Onvervalst Vals niet aan toe bij de familie Kiekeboe. Het begint allemaal wanneer er een beroemd schilderij wordt gestolen uit een museum: Mon en Lisa, van niemand minder van Gustav Klunz. Kunstvervalser Carolus de Goude schildert er een nieuw werk overheen, zodat het makkelijk weggesmokkeld kan worden. Maar dan gaat het mis. Want de dief zelf zet iets te veel mensen op het project, waardoor het al snel een chaos wordt. Helemaal wanneer ook Van Kasseien en de familie Kiekeboe erbij betrokken wordt. Het overschilderde schilderij wordt namelijk verkocht via een kringloopwinkel, waar Marcel Kiekeboe het in handen krijgt en aan zijn moeder geeft. Als het leven van zijn dochter echter op het spel komt te staan, zal hij het terug moeten krijgen. Maar het stuk terugvragen? Dat is geen optie. Dan wordt het inbreken geblazen! En wie kan hem daar beter bij helpen dan De Witte Kei, ofwel Balthazar?

Onvervalst Vals is een web aan intriges, onduidelijkheden, miscommunicatie en complotten, waarbij je geen enkele crimineel kunt vertrouwen. Iedereen houdt er zijn eigen agenda aan over, waardoor het tweede deel van dit avontuur een beetje verwarrend en chaotisch is. De woordgrappen zijn ook wat schaarser dan je gewend bent van de Kiekegoes, hoewel een oplettend oog genoeg verhaspelingen en verbasteringen zal herkennen. Welkom in de wereld van de kunst… op zijn Kiekeboes!

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789002270178. Prijs: 7.25 euro.

Ga direct naar De Kiekeboes 159 – Onvervalst vals op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.