logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Kidding, seizoen 1


Het is al een tijdje stil rondom Jim Carrey. Na een enorme serie aan komische films is het voor hem ook even tijd voor iets anders. Iets duisters, hoewel er ook de nodige humor aan te pas komt: hij kruipt in de serie Kidding in de huid van Jeff, beter bekend als Mr. Pickles, een icoon binnen de kindertelevisie, die in de afgelopen 30 jaar een baken van goedheid en optimisme is geweest voor zowel kinderen als volwassenen.

Exit familieman

Toch heeft Jeff het niet makkelijk. Zijn zoon is omgekomen in een auto-ongeluk, wat een diepe impact heeft gehad op zijn gezin. Zowel hijzelf als zijn vrouw hebben het verlies nog niet helemaal verwerkt, zo lijkt het, maar aan de andere kant lijkt zijn vrouw weer prima op haar eigen benen te staan. Jeff verliest zichzelf dan ook in zijn verdriet en neerslachtigheid, terwijl zijn vader en zus (die samen met hem werken aan zijn programma Mr. Pickles) zich aan alle kanten bemoeien met zijn leven. Hoe kan je goed zijn, wanneer alles zo slecht gaat?

Duistere humor

Van Jim Carrey kun je natuurlijk geen heel serieuze film verwachten. Ook in de serie Kidding zit de nodige humor, maar dan met een heel duister en sarcastisch randje. Die is bij vlagen briljant, maar soms ook erg voorspelbaar. Vooroordelen worden aan alle kanten bevestigd, doorlopende grappen al snel doorgedrukt. Deze serie is dan ook niet voor tere zieltjes: soms gaat het er best grof aan toe.

Ga direct naar Kidding, seizoen 1 op BOL.com.


Recensie over Kidding, seizoen 1

Kidding is best een diepzinnige serie over familie, gezin en liefde voor elkaar. Jeff is een gekwelde man die zich niet mag uiten via zijn spreekbuis, het kinderprogramma van Mr. Pickles, maar ook niet stil kan zijn. Hoe uit je dan het verdriet en verlies dat je lijdt? Lastige vragen waar hij dagelijks mee wordt geconfronteerd. Duistere humor, sarcasme, onderbroekenlol en sombere momenten wisselen elkaar af in deze komische dramaserie met uitstekende een topkeuze aan acteurs.

Score: 7


Films koop je online bij:

Informatie

Titel: Kidding, seizoen 1
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 383 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.