logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Keysmart Pro met Tile

De KeySmart Pro is een compacte sleutelhanger ter grootte van een Zwitsers zakmes die een ideale oplossing biedt voor de bekende rammelende sleutelbos. De sleutels kun je immers rond een draaipunt vastzetten, zodat ze netjes in het gareel blijven. Heb je de sleutels nodig, dan ‘klap’ je ze uit en kun je ze gebruiken. De Keysmart Pro zit namelijk vol handige snufjes… maar daarover dadelijk meer.

Smart

Een slimme sleutelhanger – dat klinkt goed, nietwaar? Er zitten een paar snufjes in de KeySmart Pro verwerkt die hem eigenlijk al de moeite waard is. Zoals een compacte flesopener in sleutelformaat. Altijd handig, maar niet echt een dealbreaker. Zelf vond ik het zaklampje erg praktisch. Met een druk op de knop krijg je een best knappe lichtbundel die een nieuw licht werpt op iedere situatie. De echte ‘smart’ feature is echter wel de ingebouwde Tile functionaliteit, waarmee je jouw sleutels in een handomdraai kunt terugvinden. De oplaadbare Tile werkt samen met de Tile app. Met deze app kun je jouw sleutels terugvinden, maar kun je ook gebruiken om je Tile juist je telefoon te laten zoeken.

Zonder beschadigingen

Het grootste pluspunt van de KeySmart Pro vind ik echter wel dat de sleutels allemaal bij elkaar zitten, zoals in een sleutelbeurs – maar dan cool. Je sleutels bengelen niet rond in je broekzak, waarbij ze geen beschadigingen kunnen veroorzaken aan bijvoorbeeld je telefoon of portemonee, of telkens in je jaszak of broekzak prikken, gravend naar een manier om aan hun zachte gevangenis te ontsnappen. Nee, met deze gadget houd je ze netjes in het gareel. En het toevoegen of verwijderen gaat heel eenvoudig. Je pakt simpelweg een munt of een platte schroevendraaier om de twee bouten los te draaien. Daarna pak je de twee delen van de Keysmart en stapel je de sleutels één voor één op. Let wel dat je de sleutels openklapt. Heb je een oneven aantal sleutels? Dan kun je de meegeleverde afstandshouders gebruiken om dit te compenseren. Heb je maar een paar sleutels, dan kun je ze ook allemaal aan één kant houden om de andere kant te verhogen met de afstandshouders. Je kunt maximaal tien sleutels bundelen in deze staaf. Voor grote sleutels, zoals autosleutels, kun je gebruikmaken aan de sleutelring, tevens de achterkant van de flesopener. Daar kun je een ring aan plaatsen om je autosleutel aan te bevestigen.

Tile compatible

Het grootste pluspunt van de Keysmart Pro is wel de samenwerking met Tile. Dat is echt een heel praktische feature, zeker voor wanneer je regelmatig je sleutels kwijt bent (een mannenkwaaltje, bij gebrek aan een centrale handtas, zoals vrouwen hebben). Het ene moment zit de bos in je broekzak, dan weer in je jaszak of werktas, de kinderen komen d’r om vragen en laten hem in de deur zitten… het is altijd zoeken! Met de ingebouwde Tile-tracker is dat verleden tijd. Deze tracker maakt bluetooth verbinding met je smartphone en laten de laatst bekende locatie zien waar er een verbinding is geweest met je telefoon. Ben je jouw sleutels kwijt? Dan heb je daarmee misschien al een goede locatie. Of je drukt op de knop in de app om de Tile te laten rinkelen, natuurlijk. Een ander pluspunt is het feit dat je smartphone een signaal geeft wanneer de sleutels buiten bereik raken. Je zou deze functionaliteit ook los kunnen kopen van Tile, maar dan ben je al een flink bedrag kwijt. Bovendien is deze Tile oplaadbaar én krijg je er een gaaf uitziende sleutelhanger met zaklamp bij.

Ga direct naar Keysmart Pro op BOL.com.


Recensie over KeySmart Pro

CooleSuggesties topper

De KeySmart Pro is het perfecte voorbeeld van een gadget waarvan je niet wist dat ik het nodig had, maar daarna niet meer zonder wil. Het bewaard je sleutels veilig, houdt alle andere items krasvrij en combineert een slank ontwerp met de praktische kanten van een Tile tracker. Het is even wennen om je sleutels te pakken, maar het heeft ook wel weer een praktische kant: ikzelf had meer overzicht om de sleutels, zeker omdat zowel de schuur, voordeur en achterdeur een andere sleutel nodig hebben, maar bizar veel op elkaar lijken.

Score: 9


Informatie

Keysmart Pro, KeySmart
Meer weten?
Prijs: 60 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.