logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een kerstpakket als relatiegeschenk

Kerstpakketten kennen we allemaal. In de regel denk je bij een kerstpakket als een geschenk – een stukje waardering – vanuit werkgevers naar werknemers. Wat je echter steeds vaker ziet, is dat er ook naar zakelijke relaties toe een aardigheidje wordt gegeven. Een kerstpakket, zo je wilt. Maar dan net iets anders. En het liefst een beetje in stijl of in het verlengde van jouw activiteiten.

Standaard of zelf samenstellen?

Als je zoekt naar een kerstpakket, kun je twee dingen doen. Je kunt natuurlijk opteren voor een kant-en-klare oplossing. Die zijn er in alle soorten en maten, waarschijnlijk is er wel iets dat best goed bij jouw bedrijf of organisatie past. En het is natuurlijk leuk als het bij je bedrijfswerkzaamheden past, het hoeft niet. Iedereen is blij met een lekker smulpakket, maar als je handelt in stoere leren schorten voor mannen, zul je niet snel uitkomen bij een breipakket met melkchocolade en glitterkoekjes. Je kunt er daarom ook voor kiezen om zelf een pakket samen te stellen en deze te laten bezorgen. Dat maakt zo’n pakket toch een stuk persoonlijker, ook al laat je het door iemand anders maken.

Creatief denken

Het is vaak een kwestie van out-of-the-box denken. Ik weet het, het is een ongelofelijke jeukterm, maar het klopt wel. Je moet verder denken dan je neus lang is. Wanneer je iets geeft, geef je iets van jezelf. Zorg dus dat het dicht bij jou en je bedrijf ligt. Ben je fervent golfer en vertel je graag over je avonturen? Dan zal een golfballetje in de doos bij menigeen een glimlach op het gezicht toveren. Zo simpel kan het zijn. Maar je kunt ook creatief denken met je bedrijf. Ben je schrijver? Dan is een mooie pennenset een leuke kwinkslag… of juist een boekenbon. Een goede fles wijn doet het ook altijd goed bij een goed boek.

Maak het persoonlijk

Zorg tot slot voor een persoonlijke boodschap bij het pakket. Die kan meteen duiding geven aan de inhoud, zoals de golfbal in het eerder genoemde pakket, maar zorg in ieder geval voor meer dan een kaartje met ‘fijne feestdagen!’ erop. Bovendien zorgt een mooie kaart ervoor dat-ie gezien gaat worden door anderen – maak er hoe dan ook wat moois van!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.