logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kerstpakket voor het goede doel?


Ieder jaar weer rond de kerst worden er grote aantallen kerstpakketten weggegeven en ontvangen over de hele wereld. Zeker in ons land is het geven en ontvangen van een kerstpakket traditie geworden. Werkgevers en zelfstandig ondernemers geven hun personeel en goede zakenrelaties kerstpakketten als blijk van waardering. Dat zal niet anders zijn met de kerstpakketten voor 2018, ook dan zullen de leveranciers van kerstpakketten alle zeilen moeten bijzetten om aan de grote vraag te voldoen. Maar uiteraard kunnen bedrijven die al enige jaren kerstpakketten leveren een inschatting maken hoe druk het zal worden en dus goed voorbereid de kerstdagen in gaan.

Wie geeft zal ontvangen

Juist de kersttijd is een tijd van vergiffenis, verbroedering en denken aan je medemens die het wellicht wat minder heeft dan jij. Niet iedereen zit op eerste kerstdag met familie aan een uitgebreid kerstdiner, sommigen hebben gewoon geen familie om kerst mee te vieren, andere hebben geen geld om een uitgebreid kerstdiner te maken of te nuttigen. Juist voor die groep is het een mooi gebaar om iets te doen in de donkere dagen rond kerst.

Kerstpakket weggeven?

Het is dan ook een mooi gebaar om het kerstpakket dat je ontvangt niet zelf te gebruiken maar weg te geven aan iemand die bijvoorbeeld wat krapper bij kas zit. Zeker mensen met een hoge baan die toch al veel verdienen krijgen de meest uitgebreide, mooie kerstpakketten van hun werkgever. Want een en ander moet natuurlijk wel in verhouding staan, denken toch veel werkgevers. Zou het dan geen nobel gebaar zijn om je kerstpakket te schenken aan iemand die wel wat extra kan gebruiken? De meeste mensen kennen wel iemand in hun nabije omgeving die door welke omstandigheden dan ook het niet zo breed heeft en heel blij zou zijn met een kerstpakket vol lekker eten en drinken. Niet alleen zijn diegenen dan blij met al die spullen om te eten en te drinken, maar wat wellicht nog belangrijker is, ze krijgen het gevoel dat iemand aan ze denkt, om ze geeft. Wellicht is dat laatste nog veel meer waard dan het krijgen van het kerstpakket zelf.

Kerstpakketten voor het goede doel?

Als je niet zo snel iemand kent in je directe omgeving aan wie je je kerstpakket wilt schenken, is er altijd nog de mogelijkheid om een en ander aan een goed doel te schenken. Bij verschillende bedrijven is het zelfs mogelijk om te kiezen tussen het krijgen van een kerstpakket of de geldwaarde ervan te schenken aan een goed doel. Uiteraard zijn er talloze mogelijkheden om je kerstpakket niet zelf te gebruiken maar er iemand anders blij mee te maken.
Ook veel leveranciers van kerstpakketten houden ieder jaar weer een actie waarbij ze een bepaald aantal kerstpakketten schenken aan een goed doel. Wat ons betreft een nobel gebaar en een hele mooie ontwikkeling. Bijkomend voordeel is dan ook nog eens dat het je bedrijf in een goed voetlicht plaatst en je op een positieve manier extra naamsbekendheid creëert.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.