logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Kerstmisaurus en de Winterheks, Tom Fletcher

Ken je de Kermisaurus al? Nee? Dan moet je het boek eerst snel gaan lezen! De Kermisaurus en de Winterheks is namelijk het vervolg op dat eerste magische en kerstmisigge boek. Beide boeken gaan over een jongen in een rolstoel en zijn vriendschap met de magische blauwe dinosaurus die helpt om de slee van de kerstman te trekken. Dit tweede deel is perfect los te lezen van het eerste deel, de geschiedenis wordt af en toe even opgehaald om voor de nieuwe lezers een raamwerk neer te zetten, maar de boeken in volgorde lezen maakt het wel zo leuk!

Ga direct naar De Kerstmisaurus op BOL.com.

Nieuw jaar

De Kermisaurus en de Winterheks speelt een jaar na het boek De Kermisaurus. Er is in dat jaar veel gebeurd. Willem woont nu samen met zijn vader Bob Tuffer en zijn nieuwe vriendin Pamela Kwel en diens dochter Brenda Kwel in 1 huis – wie had dat ooit kunnen denken? Brenda en Willem zijn inmiddels goed naar elkaar toegegroeid en zijn beste vrienden. De hele familie verheugt zich enorm op Kermis – volgens Bob is Kerst het hoogtepunt van het jaar, en Brenda en Pamela worden voor het eerst meegesleurd in die kerstmanie.

Ze is het best bewaarde kerstgeheim van allemaal,’ fluisterde de Kerstman. ‘Zonder haar zou Kerstmis niet bestaan. Ze is ouder dan de tijd, maar nog steeds zo jong als de dag van morgen. Ze staat bekend als de Winterheks.

Tom Fletcher

Kerstman en jaloezie

Wanneer de Kerstman vroeg opduikt om Willem uit te nodigen voor een tour op de Noordpool, is hij dolblij. Het is voor hem een kans om die magische wereld met Brenda, Pamela en Bob te delen. De kerstman pronkt maar wat graag met het Elfdorp en de eerste kerstboom ooit. Op het moment dat de Kerstman de boom echter vraagt ​​om elk van de kinderen een van zijn magische bonen te geven, is Brenda geïrriteerd dat de boom alleen bereid lijkt om er een aan William te geven. Bij thuiskomst vind Brenda dat zij de boon beter zou gebruiken dan Willem – en steelt deze uit zijn zak. Een grote fout, want de magische boon komt in handen van haar kerst-hatende vader… Hij is de eigenaar van een enorme speelgoedwinkel en kan, met bonen in de hand, de kerstman voorgoed buiten bedrijf stellen.

Geloof

Het ergste gevolg hiervan is dat het geloof in Kerstmis begint te vervagen. De Kerstman en de Elfen vervagen langzaam maar zeker. De enige manier om hen te redden is om de magie van de Winterheks te gebruiken – het is dankzij haar magie dat Kerst in eerste instantie bestaat. Alleen zo kunnen ze het verleden herstellen en het geloof in Kerstmis herstellen. Maar tijdreizen is gevaarlijk, dat weet iedereen. Willem en zijn vrienden moeten oppassen dat ze de toekomst niet beschadigen met hun reis naar het verleden!

Chaos en liefde voor kerst

Alles in het boek De Kermisaurus en de Winterheks straalt de liefde voor Kerstmis uit. Het is natuurlijk geweldig dat de vader van Willem alles uit de kast trekt tijdens de kerstdagen, je wordt simpelweg meegezogen in al dat enthousiasme! Het is een fantasierijk boek met veel magie en geweldige vondsten als je denkt aan bonen waar cadeautjes uit groeien en de magie van de Winterheks.

Ga direct naar De Kermisaurus en de Winterheks op BOL.com.


Recensie over De Kermisaurus en de Winterheks

CooleSuggesties topper

Dit is echt een van de meest magische en hartverwarmende kerstverhalen die je in huis kunt halen. Het is een geweldig grappig, lief en warm boek met een overdaad aan kersttradities, warme truien en lekker eten. Het ene cliché volgt het andere op, maar dat is in dit geval helemaal niet erg. Daartussen bevinden zich immers meer dan genoeg unieke grapjes en geweldige vondsten. De personages van dit boek zijn goed uitgewerkt: de hoofdrolspeler is een gehandicapte jongen die veel nadenkt over geluk en zijn familie, de ooit knorrige Brenda worstelt met haar nieuwe aardig-zijn en haar vader… tja, dat blijkt gewoon een inhalige hebbert te zijn. Dankzij de vlotte illustraties en de leuke spelingen in de tekst is het een heel dynamisch en vlot boek. De Kermisaurus en de Winterheks is spannend, magisch, ontroerend en voegt alle glitters toe aan Kerstmis!

Score: 9


Informatie

https://www.bol.com/nl/p/kerstmisaurus-2-kerstmisaurus-winterheks/9200000115302018/,
Illustrator: Shane Devries
Uitgever: Billy Bones, 412 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789463850094. Prijs: 19.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.