logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Kersthaas, Marc-Uwe Kling

Na het succes van De Dag dat Oma het Internet Kapotmaakte en natuurlijk de NEEhoorn kan het niet uitblijven dat er meer boeken van het briljante duo van Marc-Uwe Klink en Astrid Henn vertaald worden. Voor ons ligt De Kersthaas, waarin de zoon van de kerstman tussen neus en lippen meldt dat hij niet in de voetsporen van zijn vader wil stappen.

Familiedrama

Natuurlijk begint de jonge kerstman bij zijn moeder, die hem piekfijn verteld over de familietradities: daar moet je toch niets aan willen veranderen? Zijn moeder haalt verschillende onderdelen van het kerstman-zijn naar voren, om te vertellen dat het al generaties lang op dezelfde manier gaat. Van haar zoon wordt hetzelfde verwacht, ondanks zijn afschuw van kou, de allergie voor rendieren en kerstbomen… en zijn voorliefde voor licht en warmte. Ieder beroep heeft toch wel iets?

Vaderlijk advies

Dan komt zijn vader thuis, die eigenlijk hetzelfde zegt: zijn zoom moet gewoon kerstman worden. Wat zou hij anders moeten worden? Kersthaas? Zijn zoon pakt daarop zijn nieuwe konijn, wat hij vol liefde knuffelt. De kerstvrouw maakt vervolgens een fout om de kerstman te verwijten dat hij zijn zoon zo’n vies dier heeft gegeven. Ach, dat is een kerstwens, oppert de kerstman. Daar mag ik niets aan veranderen… wat natuurlijk de deur openzet voor de volgende kerstwens van de jongen – en zo is de kersthaas geboren! Hoe het dan zit met kerstmis? Daar is gelukkig ook een fijne oplossing voor gevonden!


Ga direct naar De Kersthaas op BOL.com.

Recensie over De Kersthaas

De Kersthaas past prima in het rijtje boeken van Marc-Uwe Klink en Astrid Henn. Hun stijl is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Waar de eerdergenoemde boeken van dit duo wat meer inspeelde op de humor van kinderen (met de NEEhoorn natuurlijk als topper), lijkt dit prentenboek eerder een feest van herkenning voor ouders. Het gekibbel met de kinderen, de opvoedkundige tactieken die worden ingezet en de vreemde wensen van hun kroost klinken maar wat herkenbaar. De grapjes zitten hier vooral in de illustraties, hoewel er akelig veel wordt gekoppeld aan de op te richten vakbond voor de kerstelfen. Ook wat meer voor volwassenen, dus!

Score: 7


Informatie

Titel: De Kersthaas
Auteur:
Illustrator: Astrid Henn
Uitgever: Uitgeverij VOLT
Aantal pagina’s: 48
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789021461809
Prijs: 15.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.