logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lees alles over de kerstfilm Genie


Flora is een djinn die al meer dan 2000 jaar gevangen zit in een antiek sieradendoosje vanwege een klein misverstandje met een tovenaar in het jaar 77 v.Chr.

Het verhaal van Genie

Nadat ze duizenden jaren lang wensen heeft moeten vervullen van hebberige mannen die alleen maar rijkdom en knappe vrouwen willen, wordt Flora per ongeluk opgeroepen door Bernard Bottle, die de grip op zijn leven dreigt te verliezen.

Carrièreman

Bernard heeft zich zo op zijn werk gestort dat hij de band met zijn vrouw Julie en zijn dochtertje Eve heeft verwaarloosd. Als Bernard dan twaalf dagen voor Kerstmis vanwege zijn werk de verjaardag van Eve mist, besluit Julie dat het tijd is voor een proefscheiding. En dan wordt Bernard ook nog ontslagen door zijn tirannieke baas.

De kracht van sieraden

Wanneer de wanhopige, eenzame Bernard in zijn appartement in New York een sieradendoosje afstoft dat hij heeft gevonden, laat hij onbedoeld de enige entiteit vrij die hem misschien kan helpen zijn gezin terug te krijgen. Heel misschien, want het blijft eerlijk gezegd een gok. Maar gaandeweg komen Flora en Bernard erachter dat liefde en een onverwachte vriendschap kunnen leiden tot speciale en magische feestdagen.

Bekijk de trailer van Genie

Acteurs en actrices

  • Flora – Melissa McCarthy
  • Bernard Bottle – Paapa Essiedu (I May Destroy You)
  • Julie Bottle – Denée Benton (The Gilded Age)
  • Dochter Eve – Jordyn Mcintosh (Emancipation)
  • Werkgever Bernard – Alan Cumming (The Good Wife)

De productie

Genie is een film van Working Title, de voor een Oscar® genomineerde producenten van The Theory of Everything, Darkest Hour, Love Actually en About a Boy en wordt geregisseerd door Sam Boyd (In a Relationship, maker van de veelgeprezen serie Love Life) naar een scenario van Richard Curtis, gebaseerd op diens teleplay Bernard and the Genie uit 1991. De sterrencast bestaat uit de voor een Screen Actors Guild Award genomineerde Marc Maron (GLOW), Screen Actors Guild Award-winnaar Luis Guzmán (Hightown), Tate Ellington (The Brave) en Tony-winnaar LaChanze (Broadway-productie The Color Purple).

Genie, van Universal en Working Title, wordt geproduceerd door Tim Bevan en Eric Fellner van Working Title, door Riva Marker (The Guilty, Beasts of No Nation) en door Richard Curtis. Uitvoerend producenten zijn Melissa McCarthy, Caroline Jaczko, Nicole King, Stacy O’Neil, Alexandra Loewy en Sarah-Jane Robinson.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.