logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Kepler 62 3 (De Reis) en 4 (Pioniers)

Het spannende avontuur van Kepler 62 dendert maar voort. Waar je in Kepler 61 1: De Uitnodiging en Kepler 62 2: De Lancering vooral kennismaakte met de verschillende hoofdpersonen en globaal te horen kreeg wat de bedoeling was van de serie, gaat het nu pas echt flink aan de gang. En dat betekent: felle ruimte-avonturen, mysterieuze schepsels en wellicht een dubbele agenda vanuit de organisatie. Of toch niet, en zien we alleen maar spoken? De kleurrijke en imposante illustraties trekken je helemaal mee in het verhaal!


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:


Recensie over Kepler 62 3: De Reis

De reis naar Kepler 62, een planeet ver van de onze, is niet zo maar gedaan. De deelnemers worden in drie raketten geplaatst met de nodige middelen aan boord. Iedere raket heeft de naam van één van de schepen van Christoffel Columbus, de ontdekkingsreiziger die (per ongeluk) Amerika heeft ontdekt en op wrede wijze heeft gekoloniseerd. Is dat een teken voor wat er gaat gebeuren? De reis verloopt in ieder geval niet voorspoedig. Nadat iedereen in een diepe slaap is gebracht, worden Marie en Ari te vroeg wakker gemaakt. Er zijn problemen! Er stormen kometen op hun ruimteschepen af, die ze niet automatisch kunnen ontwijken. Hoe gaan ze dat oplossen, en zullen ze het allemaal overleven? Een spannende strijd, waarbij vooral Marie worstelt met haar gevoelens voor Ari. Dit deel lijkt gebaseerd te zijn op de film Passengers uit 2016. Spannend geschreven met coole illustraties.

Score: 8


Ga direct naar Kepler62 – De Reis deel 3 op BOL.com.


Recensie over Kepler 62 4: Pioniers

Nu ze eenmaal zijn geland op de planeet Kepler 62, begint het echte avontuur pas goed. Ze moeten een nieuwe wereld ontdekken, maar weten niet hoe het er aan toe gaat. Wat kunnen ze eten, is het water wel te drinken en welke dieren, beesten en schepsels zullen ze tegenkomen? Een lastige discussie. Hoe ver moet je gaan in het vertrouwen om vrienden te maken of vijanden aan te wijzen? En wie mag die beslissing maken? Lastige keuzes die lijden tot een best wel donker en duister moment in de serie. Ook dit boek is weer spannend geschreven, maar gaat op een gegeven moment toch wel heel hard door het verhaal heen. Er worden wat bochtjes afgesneden die ik toch graag had gelezen!

Score: 7


Ga direct naar Kepler62 – De pioniers deel 4 op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.