logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Kenwood MultiPro Go keukenmachine

Het is niet altijd makkelijk om een verse maaltijd op tafel te zetten, hoewel we het toch weer iedere dag voor elkaar lijken te krijgen. De kant-en-klare pakjes en bakjes lonken zo erg! Waarom? Omdat het makkelijk en snel is. Al die groenten snijden en raspen, daar gaat stiekem heel wat tijd in zitten. Of niet? De Kenwood MultiPro Go helpt je een handje. Dit compacte apparaat kan snijden, raspen, choppen en zelfs kneden. Wij gingen er mee aan de slag en geven onze mening.

Smal en hoog

Opvallend is het model van de Kenwood MultiPro Go: hij is smal en hoog. Volgens de handleiding past hij perfect in een lade, maar eerlijk gezegd gaat dat bij ons niet lukken: daar is hij simpelweg te hoog voor. Je kunt hem wel opdelen in drie stukken, maar dan ben je een halve lade kwijt. Hij is namelijk ongeveer zo hoog als een flinke waterkoker. En die zet je ook neit in je lade, wel? Bovendien zul je hem weinig opbergen, maar dagelijks willen gebruiken. En dan komt hij wel zo goed tot zijn recht op het aanrecht.

Twee bakken

Opvallend zijn de twee ‘bakken’ die je op het motorblok kunt zetten. Het eerste bakje is de meest voor de hand liggende: een standaard bakje met een hakmes, waar je ook de rasp/snijdschijf op kunt bevestigen. Het bakje heeft geen gigantisch grote inhoud (1,3 liter,waarvan je 750ml praktisch kunt gebruiken), maar is genoeg voor een paar wortelen of een komkommer. Bijzonder is het tweede bakje. Deze heeft namelijk een soort uitschuifschijf en een trechter, waarbij alles wat je snijd of raspt meteen naar buiten wordt geduwd. Zet je schaal of kom onder de uitloop en je kunt direct salades boven je bord raspen, mocht je dat willen. Nadeel: je moet wel plek zoeken voor twee van die bakken. Minpunt is het ontbreken van een handvat op de mengkom. Hij wordt daardoor wel compacter, maar bij het gebruik vond ik het toch een gemis. Ook heeft de raspschijf een heel klein uitstulpinkje om hem mee uit de machine te halen.

Full power

Bovenop de mengkom zit een schakelaar waarmee je de snijdmachine activeert. Die heeft twee standen: Pulse en Aan. Beide standen gaan fullpower van start en geven een enorme snelheid. Houd daar rekening mee, want een uitje snijden is in een handomdraai gebeurt. En blijf je de lang snijden… dan houd je niet veel meer over. Dankzij de snelheid gaat het raspen en plakjes snijden overigens ook als een malle. De schijven kunnen alles aan, van wortels tot komkommer, maar ook zachtere kazen vormen geen probleem.

Accessoires

Het grootste probleem met deze machine heb ik denk ik met het gebrek aan mogelijkheden. Toegegeven: voor de meeste situaties is een raspschijf en snijdschijf van 4mm genoeg, kun je met het hakmes niet alleen hakken maar ook mengen en kneden, maar toch zou ik willen dat er wat meer variatiemogelijkheden waren. Wellicht in de toekomst?


Ga direct naar Kenwood MultiPro Go keukenmachine op BOL.com.

Recensie over Kenwood MultiPro Go keukenmachine

De Kenwood MultiPro Go keukenmachine is een heerlijk ‘instapmodel’ keukenmachine, waar je veel plezier aan zult beleven. Alle onderdelen kunnen in de vaatwasser (wel even opletten met de messen) en dankzij het compacte formaat neemt-ie daarbij niet al te veel ruimte in. De motor heeft één stand: supersnel. Daardoor zoeven niet alleen harde groenten door de snijdschijven, maar heeft zelfs kaas geen tijd om warm en zacht te worden, waardoor je ook die probleemloos kunt raspen. De uitloopbak is een fantastische vondst om het apparaat klein en compact te houden. Met de mengkom doe je precies dat: mengen alsof het een lieve lust is. Het grootste minpunt is de beperkte beschikbaarheid van schijven. Je krijgt één rasp- en snijschijf meegeleverd, verder zijn er nog geen accessoires beschikbaar. En wij willen meer!

Score: 8


Informatie

Kenwood MultiPro Go keukenmachine
Adviesprijs: 89.95 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.