logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Kensington SD1700P USB-C Dual 4K Portable docking station

Wil je flexibel kunnen werken, dan moet je rekening houden met een compacte, draagbare oplossing voor je werkplek. Je kunt de ergonomie van je laptop verbeteren met een aantal kleine aanpassingen, maar wil je het wat serieuzer aanpakken, dan kom je al snel uit bij een docking station, waarmee je jouw laptop, tablet of smartphone aan een grote monitor kunt koppelen. Dat is precies wat de Kensington SD1700P USB-C Dock doet. Daarbij vormt de Kensington USB-C Dock een mooie middenvorm tussen de compacte, ultra-draagbare docks en de docking stations die je op je bureau laat staan.

De vormgeving

Het Kensington SD1700P USB-C Dual 4K Portable docking station is fraai formgegeven. Het apparaat is ongeveer zo groot als een flinke smartphone, maar dan een stukje dikker. De afmetingen van 151 x 77 x 29 mm zijn niet super compact, maar wel compact genoeg om mee te nemen. Opvallen daarbij is de lus aan de rechterzijde, die aan één kant magnetisch in de hub is geklikt. Haal je hem los, dan heb je een USB-C connectorkabel voor je laptop die bijna 30 centimeter lang is – en dat is minstens 2x zo lang als de meeste docking stations bieden. De bovenkant is voorzien van een aangenaam stofje, met een wit kader. Dat kader geeft aan waar de draadloze 10W Qi-compatible lader is verwerkt. Op de voorzijde vind je 2x een USB-A 3.2 gen 2 aansluiting, een USB-C aansluiting en een schakelaar om de schakelen tussen Docking station of draadloze oplader. Aan de achterzijde vind je 2 HDMI poorten (4K, 60Hz) en een ethernetaansluiting.

Niet extreem draagbaar

Laten we met het formaat beginnen: het is lastig om dit apparaatje echt heel draagbaar te noemen, aangezien er veel compactere oplossingen zijn. Je kunt hem alsnog makkelijk meenemen, maar het lijkt eerder een apparaat dat je thuis neerlegt en makkelijk kunt opbergen voor een multifunctionele tafel/bureausituatie dan dat je hem in je tas steekt. Afgezien van het formaat is er namelijk ook nog de lus, die best een eind uitsteekt.

Aansluitingen

Je zult niet snel misgrijpen op aansluitmogelijkheden met deze hub: de USB-A poorten aan de voorzijde zijn perfect voor de meeste accessoires en de HDMI-poorten bieden je de mogelijkheid om je laptop of tablet om te vormen tot een ergonomische werkplek. De hub is voorzien van een 100W energiedoorvoer, dus zodra je een stroomadapter aansluit op de USB-C aansluiting op de voorzijde, wordt je laptop automatisch opgeladen. We hadden deze aansluiting overigens liever op de linkerzijde of de achterzijde gezien, aangezien je die kabel nu over je bureau hebt lopen. De schakelaar aan de voorzijde gebruik je om de hub te schakelen tussen draadloos Qi-opladen of als hub, wanneer je de hub niet hebt aangesloten op het stroomnet. Heb je hem wel aan een stroomadapter aangesloten, dan werken beide functies tegelijk.


Recensie over Kensington SD1700P USB-C Dual 4K Portable Dock

De Kensington SD1700P USB-C Dock is uniek in zijn soort. Alleen het uiterlijk valt al op: waar veel docks toevlucht zoeken naar RVS behuizingen, verpakt Kensington deze dock in een zwarte verpakking met een stoffen bovenkant. Het unieke aan deze dock is dat het voorzien is van een Qi-oplaatstation. Daarnaast biedt het een aantal uitbreidingsmogelijkheden voor je laptop of tablet, hoewel de USB-C poort is voorbehouden voor het aansluiten van een energiebron. Het is een fraai apparaat dat plug and play compatible is. De 4K 60Hz prestaties zijn indrukwekkend, maar wij vinden het eerder een dock voor thuis dan om lichtbepakt op pad te gaan.

Score: 8


Informatie

Kensington SD1700P USB-C Dual 4K Portable Dock
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 160 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.