logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kendrick Lamar, Katy Perry en The Weeknd zijn de grote kanshebbers op MTV VMA’S


De MTV Video Music Awards worden op 27 augustus 2017 uitgereikt. Een mooie gelegenheid om eens te kijken naar een paar kanshebbers. Laten we met een open deur beginnen, want misschien wel de grootste kanshebber met acht nominaties is de uit Compton afkomstige rapper Kendrick Lamar. Met zijn track ‘Humble’ maakt Lamar kans op een VMA voor onder meer: ‘video of the year’, ‘artist of the year’ en ‘best hip-hop video of the year’. Niet slecht! Maar ook uit Nederland komen de muzikale vibes. Afrojack’s ‘Gone’ (feat. Ty Dolla $ign) is namelijk genomineerd in de categorie ‘best dance video of the year’.

Kendrick Lamar wordt gevolgd door The Weeknd en Katy Perry, met ieder vijf nominaties. Katy Perry, die de VMA’s op zondagavond 27 augustus presenteert, maakt kans op een award voor haar huidige sexy single ‘Bon Appetit’ en is met ‘Chained To The Rhythm’ genomineerd voor ‘best pop video of the year’, waar ook Shawn Mendes (‘Treat You Better’) kans op maakt. MTV maakte gaf al aan dat ze geen verschil meer maken tussen mannen en vrouwen, en algemene awards toe te kennen, zoals ‘artist of the year’, waarvoor de zangeressen Lorde en Ariana Grande de ‘strijd’ aangaan met labelgenoten Kendrick en The Weeknd. Grande, genomineerd voor twee VMA’s, werd onlangs nog geëerd als ereburger van Manchester, na het indrukwekkende One Love benefietconcert dat ze er gaf voor ruim 55 duizend bezoekers. De Canadese rapper/songwriter van Ethiopische afkomst The Weeknd staat met zijn track ‘Reminder’ nog eens oog in oog met Kendrick, in de eveneens gender-neutrale categorie ‘video of the year’. Beide rappers flankeren daarbij de Canadese zangeres Alessia Cara, die de award hoopt binnen te slepen voor haar ‘Scars to Your Beautiful’.

Zangeres Lorde, die indruk maakte met haar onlangs verschenen album ‘Melodrama’, heeft in de categorieën ‘artist of the year’ en ‘best editing’ voor de single ‘Green Light’ in totaal twee nominaties in de wacht gesleept. Net als popzangeres Halsey, die in de week voorafgaand aan de award show in Inglewood, Californië haar opwachting maakt op het Lowlands festival. Zij is de genomineerde van een VMA voor ‘Now Or Never’, de video die ze zelf mee-regisseerde en de single ‘Closer’, een samenwerking tussen Halsey en The Chainsmokers (‘best collaboration’).

Nieuwe categorie

MTV eert dit jaar artiesten, die hun muzikale licht laten schijnen op (sociaal) onrecht en maatschappelijke problemen met een award in de nieuwe categorie: ‘best fight against the system’. Onder de genomineerden bevindt zich rapper Big Sean met zijn hoopvolle track ‘Light’ over kansen voor onderdrukten (Big Sean maakt met ‘Bounce Back’ daarnaast kans op een award voor ‘best hip-hop video of the year’). Een andere kanshebber is rapper Logic, die zijn visie op raciale gelijkheid bepleit in de gevoelige raptrack ‘Black Spiderman’ (feat. Damian Lemar Hudson). Ook Alessia Cara is genomineerd met haar ‘Scars To Your Beautiful’, een bemoedigende track voor jongeren, die worstelen met opgedrongen schoonheidsidealen.

Tot slot lichten we nog een paar opvallende nominaties uit: Julia Michaels voor ‘best new artist’, Zayn & Taylor Swift (‘best collaboration’), Kanye West (‘best choreagraphy), Fall Out Boy (‘best rock video’), Imagine Dragons (‘best cinematography’) en Migos (‘best hip-hop video’).

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.