logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Kelloggs Extra crunchy muesli

Als het gaat om ontbijten, zijn we in Nederland en Vlaanderen best standvastig. Een boterham gaat er natuurlijk altijd in, maar het is eigenlijk of dat, of ontbijtgranen. Van die laatstgenoemde is krokante muesli is al jaren de nummer 1 van Nederland. En die worden op allerlei manieren gegeten: in yoghurt of kwark, in melk, maar ook gewoon zo, zonder vloeistof. Ikzelf eet het op alle drie de manieren, eigenlijk net hoe mijn pet staat. Maar toch mist er iets aan de standaard cruesli’s: het echte krokante!

IMG_8284

Extra krokant

Ik was dan ook oprecht verrast door de nieuwe varianten van Kellogg’s, onder de naam Extra. Waar ik in eerste instantie een harder gebakken cruesli had verwacht, heeft Kellogg’s Extra crunchy muesli mijn verwachtingen ruim overtroffen. In plaats van een bijna fijngemalen melange van granen en smaakmakers, bestaan de Kellogg’s Extra Crunch namelijk uit hele granen en zaden, krokant geroosterd en aan elkaar gekleefd voor een heerlijke krokante bite – die krokant blijft, ook al ligt-ie even in de melk te dobberen.

img-3859

Drie keer Extra Crunch

Kelloggs Extra Crunch komt in drie varianten, die stuk voor stuk rijk aan vezels zijn. Je kunt ze perfect combineren met zuivelproducten of (plantaardige) zuivelvervangers, maar ook los is het heerlijk krokant en bros. Je kunt kiezen uit de smaken

  • Original: hadden we al verteld dat de nieuwe Kelloggs Extra Crunch minder suiker bevat dan normale cruesli? Dat proef je. Het is minder zoet, maar ook voller van smaak, omdat de ingrediënten zelf beter tot hun recht komen door het roosteren (en het feit dat ze niet fijngemalen worden samengeklonterd).
  • Pure Chocolade met Geroosterde Hazelnoten: Dit is onze favoriet. Want… chocolade en noten: wie kan dat weerstaan? De donkere smaak van pure chocolade is een heerlijk begin van de dag en combineert geweldig goed met de unieke smaak van geroosterde hazelnoot! Lekker crunchy, met de zachte structuur van brokjes chocolade. Deze variant zou je de hele dag kunnen eten.
  • 3 Rode Vruchten: de Rode Vruchten-variant is een uitgesproken smaak waar je wel van moet houden. De fris-zure smaak van de gevriesdroogde rode vruchten is namelijk onmiskenbaar aanwezig. Deze gedroogde stukjes fruit zorgen voor een brosse krokante bite door de muesli, maar ook voor een zuurtje. Hier hadden sommigen toch de neiging om even een kneepje honing toe te voegen…

Charles Eeckhout, Marketing Manager Kellogg Benelux, over de lancering van Extra: “We weten uit onderzoek dat voor de Nederlandse consument bij het kopen van krokante muesli “goede smaak” (52%) en “geschikt om te combineren met zuivel – of gelijkwaardige – producten” (49%) de belangrijkste drijfveren zijn.3 Met de lancering van Extra komen we tegemoet aan deze behoeften en verwachtingen van de consument in Nederland, een land waar krokante muesli als ontbijt immens populair is.“

Kellogg’s Extra krokante muesli is verkrijgbaar bij Jumbo en binnenkort ook bij Hoogvliet , Plus en Albert Heijn. De adviesprijs is € 3,49.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.