logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Kasper wordt een T.rex

In dit boek worstelt de hoofdpersoon Kasper heel erg met een van zijn eigenschappen. Hij verandert namelijk in dieren. Op zich kan dat heel cool zijn, maar Kasper heeft het niet onder controle. Het gebeurt onaangekondigd, of hij nou wil of niet. Hij verandert als hij zich somber of onzeker vind en hij wordt weer Kasper als hij zich blij voelt. Maar in dat soort situatie verkeert hij zich nou net niet. Het bedrijf van zijn vader heeft problemen, dus ze zitten een beetje krap bij kas. Zo krap dat ze misschien hun huis moeten verkopen, en dat betekent dat ze bij tante Brenda moeten gaan wonen. En dat wil Kasper echt niet!

Koper

Na een gesprek met zijn vader heeft Kasper opgevangen dat de vader van Dylan koper van de vader van Kasper heeft gestolen. Dylan is zo’n beetje de aardsvijand van Kasper. Al hij dit hoort, gaat hij het nog heel vaak inwrijven, dacht Kasper. Maar goed, Kasper bedacht samen met zijn vrienden Samir, Hogan en Flora een plan om het koper terug te halen. Maar ze moeten het wel goed voorbereiden, en dat is best moeilijk in dit geval. Kasper moet namelijk op commando kunnen veranderen en het belangrijkste, terug veranderen. Het plan is om bij het bedrijf van Dylans vader in te breken en het koper terug te stelen…

Voor altijd een dier?

In zijn kamer traint Kasper het veranderen en terug veranderen uit. Het lukt een paar keer goed, maar hij vergeet langzaam aan wie hij werkelijk is. Dat hij een mens is en dat hij Kasper heet. Gelukkig herinneren zijn vrienden hem daaraan wanneer ze in de buurt zijn. Kasper wil het dus eigenlijk liever niet doen als hij in zijn eentje is, want misschien blijft hij dan wel voor altijd een dier. Het ging tijdens het oefenen al moeilijk, maar zal het op zijn missie makkelijker gaan?

Ga direct naar Kasper wordt een T.rex op BOL.com.


Recensie over Kasper wordt een T.rex

Het boek staat vol met grapjes of leuke opmerkingen van de schrijver. Het is een grappig boek met mooie illustraties, maar de titel slaat echt helemaal nergens op. Dat zegt de schrijver zelf ook, want er komt geen T-Rex in voor, maar goed. Voor de rest is het wel een leuk boek.

Score: 8


Informatie

Kasper wordt een T.rex,
Illustrator: Sarah Horne
Uitgever: Gottmer, 304 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789025770686. Prijs: 13.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.