logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kartonboekjes met een boodschap

Het is niet altijd makkelijk om lief en aardig te zijn. Bepaalde emoties zijn simpelweg te sterk om zo maar weg te duwen. Door de laten zien hoe iets anders kan worden aangepakt, maak je jonge kinderen een beetje bewust van hun gedrag. Belangrijker is nog: je maakt van een negatieve emotie een positieve emotie. En blije kinderen… dat willen we toch allemaal?


Recensie over Delen! Yusuke Yonezu

Jaloezie… daar hebben alle kinderen wel last van. Als de één iets heeft, wil de ander het ook. En weet je? In veelgevallen kán dat ook gewoon. In het kartonboekje Delen gaan een flink aantal dieren met elkaar aan het katten om lekker eten in hun bezit te krijgen. Het is dan veel leuker om het in twee stukken te delen en samen te genieten! Vanuit dit eten kun je ook de link leggen naar spelen en speelgoed. Kun je die blokken niet in twee stapels delen, zodat je er allebei mee kunt spelen? De tekeningen in Delen! zijn leuk vormgegeven, met grof omlijnde tekeningen en heldere kleuren. Leuk is ook de werking met de uitsnedes, waarbij de kinderen een doorkijkje krijgen naar de volgende pagina.

Score: 8


Ga direct naar Delen! op BOL.com.


Recensie over Wij, Nastja Holtfreter

Een ander probleem waar jonge kinderen vaak tegenaan lopen, is dat ze nog niet alles zelf kunnen. Dat zorgt regelmatig voor grote frustraties en moeilijke momenten. In het boekje Wij zie je niet alleen dat iedereen anders is (jongen, meisje, huidskleur), maar ook dat iedereen problemen op een andere manier aanpakt. Toch lijkt niemand een appel uit de boom te kunnen plukken… tot alle kinderen besluiten samen te werken. Dan lukt het namelijk wel! Klein puntje van kritiek: een ladder pakken was natuurlijk de kortste weg… maar heeft niet echt meerdere personen nodig! Hoewel het veiliger is dan een menselijke piramide, is het niet echt een oplossing die ze samen uitvoeren. Wel is duidelijk dat je soms gewoon om hulp kunt vragen en dat je van elkaar kunt leren.

Score: 7


Ga direct naar Wij op BOL.com.


Recensie over De Mooiste Vis van de Zee viert kerst, Marcus Pfister

CooleSuggesties topper

Tijdens kerst willen alle vissen natuurlijk samen het grote feest vieren. Zo ook Regenboog en zijn vrienden. Er zijn echter ook een aantal vissen die niet bij het kerstfeest aanwezig kunnen zijn… om heel verschillende redenen. Sommigen zijn gewoon knorrig of ziek, of kunnen er niet bij zijn vanwege hun grote gezin. De vissenvrienden gaan op pad om alle kennissen even kort een fijne kerstmis te wensen. En weetje? Iedereen voelt zich daarna een stukje vrolijker en energieker. Kerstmis hoeft niet te betekenen dat je bij elkaar bent, maar dat je laat merken dat je aan iedereen denkt! Erg actueel natuurlijk in 2020, het is een mooie alternatieve kerst. Alleen de laatste afbeelding klopt niet in dit plaatje, maar geeft wel een fijn beeld van samen-zijn. De kenmerkende glitterafbeeldingen maken het verhaal een must-have voor alle Mooiste-Vis-fans en fans van een warme kerst!

Score: 9


Ga direct naar De mooiste vis van de zee viert Kerst op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.