logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recencie: Kapitein onderbroek en de knotsgekke knokpartij met de robotsnotjongen – 1 De nacht van de nare neuspulkhulk.

In het nieuwe deel van de populaire Kapitein Onderbroek reeks hebben Sjors en Harold hun zoveelste grap verzonnen. Ze hebben namelijk als project om aan de klas te laten zien ‘spuitertjes’ gekozen. Je hebt twee kleine tubetjes ketchup, die vouw je dubbel, daarna leg je de ketchup tubetjes onder een wc bril, en als iemand dan op de wc gaat zitten zit zijn broek vol met ketchup. De hele klas wou het meteen gaan uitproberen, maar Melvin de studiebol moest per se zijn eigen project eerst laten zien. Niet van de juf, maar van hemzelf. Hij had iets gemaakt waarmee hij een eekhoorn en een robot met elkaar kon laten versmelten.

Melvin de snotteraar

Melvin voelde zich gepest toen niemand naar hem wilde luisteren en maakte een robot waar hij zelf mee kon versmelten. Daardoor zou iedereen bang voor hem zijn en dus naar hem luisteren. Maar Melvin moest op het moment van versmelting niezen, dus dat werd ook meegenomen. Hij werd robotsnotjongen! Een combinatie van een robot, snot en een jongen. Dat had niemand kunnen bedenken 🙂 Maar goed, hij werd dus een vreemd wezen. Wat wel gebeurde, was dat iedereen bang voor hem was.

De fabriek

Toen de klas een uitstapje had naar de tissuefabriek wilde Melvin eigenlijk niet mee. Want ja, hij bestaat deels uit snot. Maar wat het uiteindelijk echte probleem bleek, was dat de directeur niet bepaald slim is. Want de directeur bleef maar tissues op Melvin gooien, terwijl Melvin juist groeide juist door de tissues. Uiteindelijk moesten Sjors en Harold meneer Krupp (de schooldirecteur) toch weer omtoveren tot Kapitein Onderbroek. Dat doen ze door in de vingers te knippen. Hierdoor kon Kapitein Onderbroek de mensen redden van Melvin de robotsnotjongen.


Ga direct naar Kapitein Onderbroek en de knotsgekke knokpartij met de robotsnotjongen 1 De nacht van de nare neuspulkhulk op BOL.com.

Recensie over Kapitein Onderbroek en de knotsgekke knokpartij met de robotsnotjongen 1 De nacht van de nare neuspulkhulk

Ik vond het een grappig boek, maar wat ik niet leuk vind is dat deze serie steeds bijna hetzelfde is, behalve de schurk. Het enige verschil met de andere boeken is dat er nu een robotsnotjongen is, in plaats van bijvoorbeeld een professor. Maar ja, voor de rest is het natuurlijk gewoon een boek met leuke tekeningen.

Score: 7


Informatie

Titel: Kapitein Onderbroek en de knotsgekke knokpartij met de robotsnotjongen 1 De nacht van de nare neuspulkhulk
Auteur:
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s: 176
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789026153648
Prijs: 15 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.