logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Kapitein onderbroek en de knotsgekke knokpartij met de robotsnotjongen 2: Mot met de zotte snotrobots

De zotte snotrobots, die in Kapitein onderbroek en de knotsgekke knokpartij met de robotsnotjongen 1 zijn ontstaan, komen tot leven. Sjors en Harold proberen de snotrobots te vernietigen, maar dat gaat niet helemaal van een leien dakje. Het lukt uiteindelijk met Melvins omwisselapparaat, de Comb-O-dinges. En daar gaat het weer mis! Het apparaat combineert nu eens niet met snot, maar combineert net niet helemaal goed, waardoor de hersenen van Melvin in meneer Krupps hoofd terechtkomen en andersom. Hoe gaan Harold en Sjors dít nu weer oplossen? Melvin (inmiddels bekend als meneer Melvin, in het lichaam van de schooldirecteur) kan wel wennen aan die macht! Hij ontdekt bovendien dat de directeur in het geheim Kapitein Onderbroek is en over bijzondere krachten beschikt…. dat schept zeker mogelijkheden!

Robots in de aanval

Tot overmaat van ramp blijken de robots zelf ook niet vernietigd te zijn. Ze zwerven in de ruimte rond en kleven zich vast aan een raket, die toevallig in de buurt vloog. Die raket maakt meteen rechtsomkeert en neemt daarmee de robots weer terug naar aarde, waar ze een hoop herrie schoppen. Haast is geboden, voor de wereld helemaal stuk is gemaakt door de kwaadaardige snotrobots. Maar hoe doen ze dat, zonder de superkrachten van Kapitein Onderbroek?

Geschiedenisreisje

Door een slim plan en de genialiteit van Melvin maken ze van een oude draagbare toilet een tijdreismachine, waarmee Sjors en Harold hun fouten in het verleden hopelijk kunnen rechtzetten. Maar echt opletten tijdens de uitleg van Melvin doen ze natuurlijk niet, waardoor ze geen idee hebben in wat voor gevaarlijk voertuig ze door de ruimte bewegen. Chaos alom!


Recensie over Kapitein Onderbroek en de knotsgekke knokpartij met de robotsnotjongen 2: Mot met de zotte snotrobots

Kapitein Onderbroek blijft bizarre avonturen meemaken – of eigenlijk zijn het in dit geval meer Sjors en Harold die zichzelf in de nesten werken. Kapitein Onderbroek speelt in dit verhaal echt een ondergeschikte rol (hoewel hij ook een heel bijzondere kant van zichzelf ontdekt). Als inleiding vind je in dit boek een korte samenvatting van het eerste boek, dat slordig is getekend en vol taalfouten zit (ai… best storend om te lezen, maar passend bij de niet-oplettende tekenaars, Harold en Sjors). Het verhaal dendert voort en zit op zijn unieke onlogische wijze toch weer op een goede manier in elkaar. Compleet met plottwists, spannende wendingen en een open einde, klaar voor het achtste boek van Kapitein Onderbroek!

Score: 7


Informatie

Titel: Kapitein Onderbroek en de knotsgekke knokpartij met de robotsnotjongen 2: Mot met de zotte snotrobots
Auteur:
Illustrator: Dav Pilkey
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Aantal pagina’s: 176
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789026156410
Prijs: 15 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.