logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Kapitein onderbroek en de wedgiewraak – Dav Pilkey

Misschien ken je de film van Kapitein Onderbroek wel? Nou, dit is een van de boeken over Kapitein Onderbroek. In het boek Kapitein onderbroek en de wedgiewraak, gebeuren allerlei leuke dingen. Bijvoorbeeld dat Kapitein onderbroek ineens een nieuwe superkracht blijkt te hebben. En dat de juf van Harold en Sjors met pensioen gaat. Maar dan toch ineens iets anders gaat doen… Dus, dit boek zit vol met leuke elementen. Maar goed, even over die juf, mevrouw Ribbel. Nou vraag je je vast af: “Wat is dat nou, met die juf? Wat heeft zij te maken met dit boek?”. Nou, dat is dus een heel erg gemene juf. Sjors en Harold maken een striptekening voor haar. Daarin wordt zij nog gemener, en wordt ze een superschurk.

De verandering

Sjors en Harold hebben ook wat grappen bedacht voor op de pensioen dag van de juf. Ze gingen de letters op het bord wisselen en ze lieten meneer Krups een kaart ondertekenen waar ze zelf nog iets op zouden schrijven. En uiteindelijk kwam er een bruiloft van meneer Krups en mevrouw Ribbel (hun juf). Maar die bruiloft, die liep een klein beetje uit de hand… . In plaats van een leuke, gezellige bruiloft, was er een agressieve juf, die twee zielige jongens achterna zat. En die twee zielige jongens, dat waren Sjors en Harold. Toen ze zich verstopten achter een pilaar,  gooide juf Ribbel die ernaast om. De pilaar kwam op de hapjestafel terecht, waardoor het eten de lucht in werd gelanceerd. De sateetjes suisden af op de zesde groepers, en de kroketjes vlogen richting de kleuters. 

De hypnose

Na de bruiloft gingen Sjors en Harold mevrouw Ribbel hypnotiseren, omdat ze besloot toch nog les te geven. Dit hypnotiseren deden ze via een hypnosering. Maar het was toen nog niet bekend dat de hypnosering bij vrouwen een omgekeerde werking heeft. Dus als ze hadden gezegd dat ze absoluut geen superschurk moest worden, was ze het dus wel geworden. Nou, drie keer raden wat ze hebben gezegd… 

Ga direct naar Kapitein Onderbroek en de Wedgiedraak op BOL.com.


Recensie over Kapitein Onderbroek en de Wedgiedraak

Het boek Kapitein Onderbroek en de wedgiedraak is een leuk boek en het zit vol met humor. De twee hoofdpersonen Sjors en Harold halen de hele tijd goede grappen uit, hier heb ik erg om kunnen lachen. Wat ik nog het leukste vond aan dit boek, was dat Sjors en Harold een strip gingen maken, en dat ik die dan ook te zien kreeg. De plaatjes in het boek zien er ook erg mooi uit en ondersteunen de tekst.

Score: 8


Informatie

Kapitein Onderbroek en de wedgiedraak,
Illustrator: nvt
Uitgever: De Fontein, Jeugd, 176 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789026151118. Prijs: 15 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!