Kant en klaar gordijnen: voor- en nadelen


gordijnen in huis

Als je op zoek bent naar raamdecoratie heb je een brede keuze uit verschillende modellen gordijnen. Er zijn overgordijnen, vitrage, in-between gordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen enzovoorts. Als je eenmaal bedacht hebt wat voor type raambekleding je wil, kun je de stoffen gaan kiezen. Wil je verduisterende gordijnen? Of wil je juist licht-doorlatende gordijnen? Heb je je keuze gemaakt, dan kun je bedenken of je je gordijnen zelf gaat maken of ze op maat laat maken. Ook kun je kiezen voor kant en klaar gordijnen. 

Voordelen van kant en klaar gordijnen 

Van praktisch ieder type gordijnen zijn kant en klaar modellen te verkrijgen. Het grote voordeel is dat je ze koopt en er niets aan hoeft te doen, je kunt ze meteen ophangen. Je hoeft dus niet te wachten tot je gordijnen op maat gemaakt zijn. Voor de meeste standaard maten ramen zijn kant en klaar gordijnen beschikbaar. Je zoekt de juiste maat en klaar ben je. Je hoeft je ramen niet precies op te meten en je hoeft niet met naaimachines en naald en draad aan de slag. 

Nadelen kant en klaar gordijnen 

gordijnen in verpakking
Netjes verpakt en gevouwen worden de gordijnen bij je thuisbezorgd… wel zo makkelijk!

Een groot nadeel van kant en klaar gordijnen is dat ze niet beschikbaar zijn voor ieder formaat raam. Sommige modellen kun je wel op maat maken. Maar dat betekent wel dat je ze alsnog zelf zult moeten afwerken. Een ander nadeel is dat ze vaak niet in veel verschillende uitvoeringen beschikbaar zijn. Er is vaak slechts een beperkte keuze in kleuren en type stoffen. Je zult je dus tevreden moeten stellen met wat er verkrijgbaar is. 

Conclusie kant en klaar gordijnen 

Ben je op zoek naar een snelle oplossing voor jouw ramen en heb je geen tijd en zin om zelf aan de slag te gaan of te wachten op een op maat gemaakt model? Dan is een kant en klaar gordijn een perfecte oplossing. Je kunt kiezen voor een neutraal gordijn, dat bij ieder interieur past. Die zijn meestal wel in kant en klaar uitvoering beschikbaar. Ben je op zoek naar iets speciaals, of heb je ramen met een afwijkende maat? Dan zijn kant en klaar gordijnen misschien niet zo’n goed idee. 

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.