logo-liggend-wit-donkerblauw

Beleef een snel en spannend avontuur met Kalle en het Oerwoudgoud

kalle-en-het-oerwoudgoud-hermine-landvreugd-boek-cover-9789076174907 bannerMisschien ken je de jongen al wel met zijn ontzettende piekkapsel: Kalle, een puberende jongen die het nergens mee eens is en liever verdwijnt in zijn fantasie dan dat hij klusjes opknapt voor zijn moeder of bezig moet zijn met zijn stomme zus. Toch gaat dat gebeuren, want zijn moeder heeft besloten om tijdens de zomervakantie een bezoekje te brengen aan haar zus. Die loopt namelijk stage in een ziekenhuis in de binnenlanden van Suriname. Een mooie kans, maar ook niet helemaal. Zijn moeder heeft namelijk bedacht dat het leuk is als Kalle en zijn zus op een jungletocht gaan. En terwijl zijn zus ontzettend flirt met de gids, blijft Kalle knorrig in het bootje achter. Tot hij een grote, harige spin ziet. Dan is hij zo uit het bootje, en loopt recht in de armen van Granman Boelie, een oude maar oersterke man die op kaaimanjacht is. Granman Boelie blijkt een soort baas van burgemeesters te zijn. Hij lijkt heel aardig, waardoor Kalle best met hem mee naar huis durft. Daar treft hij echter een heel bijzonder iemand. Een klasgenootje: de grootste pestkop uit de klas, Denzel! De twee kunnen elkaar niet luchten of zien. Het is dan ook niet bepaald een hartelijk welkom, dat zul je kunnen voorstellen. De twee kibbelen er flink op los en proberen elkaar een beetje op te jutten. Wanneer Denzel op een gegeven moment met een groot hakmes de jungle in loopt kan Kalle niet achterblijven. Hadden ze dat maar niet gedaan, want jammer genoeg lopen ze nu recht in de armen van de gouddieven, die op zoek zijn naar het oude oerwoudgoud! Het duurt niet lang of Denzel wordt gevangen genomen door deze criminelen. Kalle en het oerwoudgoud begint vanaf dat moment pas echt spannend te worden: zal het Kalle lukken om Denzel te bevrijden uit de handen van deze boeven? Gelukkig kan hij rekenen op de hulp van zijn speciale vriend, het Schotelvarken. Daarover heb je eerder kunnen lezen in de avonturen van Kalle. Kalle en het Oerwoudgoud is een spannend boek, met veel coole illustraties in zwart-wit. Kalle is een echte puber, dat merk je vooral aan de vele onverschillige en brutale reacties. Je leert er dus een aardig woordje ‘bijdehands’ van. En Surinaams, want omdat Kalle en zijn familie op vakantie zijn in dit land wordt er natuurlijk ook wat Surinaams gepraat. Geen nood, het lijkt heel erg op Nederlands.

Informatie

Kalle en het oerwoudgoud, Hermine Landvreugd
Illustrator: Shamrock uitgeverij De Harmonie, 128 pagina’s, hardcover. Prijs: 15,99 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789076174907

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.