logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kaila de leeuwentemmer laat zien dat meisjes stoerder zijn dan jongens


Kaila de leeuwentemmer neemt je mee naar een heel bijzondere plek: het circus! In dat circus wonen natuurlijk verschillende families die met elkaar mooie acts samenstellen tot een spetterende show. De kinderen in het circus worden natuurlijk gemotiveerd om ook hun steentje bij te dragen in het grootste spektakel, maar het is altijd even zoeken naar de meest geschikte act. Kaila is een meisje dat ook onderdeel uitmaakt van dit circus. Haar ouders toen de trapeze-act, en hoewel Kaila dat iedere keer weer spannend vindt gaat haar hart toch sneller kloppen bij de leeuwenact. Daar ligt haar passie, dat wil ze graag leren! Als de juf er tijdens een les naar vraagt spreekt Carla haar grote wens uit. Jelle, de zoon van de sterke man, ziet dat absoluut niet zitten: meisjes horen geen stoere en gevaarlijke dingen te doen. Misschien kan ze beter oefenen met Stientje, de circuskat?

Dat schiet Kaila natuurlijk in het verkeerde keelgat, boos mocht ze over het circusterrein. En hoewel ze Jelle zijn zin niet wil geven besluit ze toch om met de circuskat Stientje aan de slag te gaan. Dat valt nog niet mee. Katten hebben namelijk een geheel eigen willetje en doen alleen iets als ze dat echt zin in hebben. Langzaam maar zeker leert Kaila hoe ze de kat kan laten doen wat zij wil. Dan ontdekt Jelle wat ‘Kaila de leeuwentemmer’ in het geheim heeft gedaan. Hij wil laten zien dat hij wel een stoere man is, en opent de deur van de leeuwenkooi… dat had hij beter niet gedaan! Zal Kaila kunnen laten zien wat ze heeft geleerd?

Kaila de leeuwentemmer is niet alleen maar een stoer verhaal. Het is een kijkje in het leven van circusartiesten, het trainen van dieren en het tonen van een ongelofelijk doorzettingsvermogen. En het laat zien dat meisjes absoluut niet onderdoen voor jongens! Dat maakt dit boek een heerlijk feel-good boek, wat met name meisjes een hart onder de riem zal steken en jongens op een leuke manier laat zien dat meisjes echt wel meetellen.

Informatie

Kaila de leeuwentemmer, Connie Snoek

Illustrator: Marloes Kemming
De Vier Windstreken, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,50 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789051164350


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.