logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het kabouterboek, Loes Riphagen

Als het gaat om kabouterboeken, zijn er een aantal boeken die met kop en schouders boven de rest uitschieten – met de kabouterboeken van Rien Poortvliet in mijn ogen nog altijd op nummer één. Loes Riphagen had blijkbaar ook als wens om eens zo’n tof boek over kabouters te maken – en dat heb ik hier in handen. Dankzij de humor en vlotte stijl van het boek heeft het een mooie tweede plek in het gekregen als het aankomt op kabouterboeken, waarbij vooral jonge kinderen zullen smullen van de gekke vondsten en gebeurtenissen van de kabouter Kik.

Kabouters in het dagelijks leven

Het Kabouterboek van Loes Riphagen laat eigenlijk zien hoe kabouters leven en hoe hun dagen er uitzien. Daarbij houdt Loes het patroon van ons, mensen aan, om zo vergelijkingen te kunnen maken tussen de kleine wezentjes en onszelf. Daarin is ze soms heel creatief, want kabouters moeten natuurlijk sommige dingen wel anders doen en opletten voor andere dingen! Het boek is dan ook een uitspatting van vrolijke grapjes en stiekeme knipogen, waardoor het boek leuk is voor jong en oud.

Informatief zoekboek vol fantasie

Het Kabouterboek is geen standaard leesboek. Het is bijna in een informatief boek, met korte stukjes tekst en vooral veel plaatjes waarin je ziet hoe het de kabouters vergaat in hun dagelijkse leven. Het is zoeken en kijken naar de kleurrijke prenten, de kleine details en de bijzondere situaties. Door het boek heen leren kinderen over het dagelijkse patroon en ontdekken ze wat anders is dan anders, krijgen ze knutseltips en leuke spelsuggesties.


Ga direct naar Het Kabouterboek op BOL.com.

Recensie over Het Kabouterboek

CooleSuggesties topper

Het kabouterboek is een superleuk kijk- en ontdekboek over de wondere wereld van de kabouters. De unieke en herkenbare stijl van Loes Riphagen neemt je mee naar deze fantastische en fabelachtige wereld, waarbij de kabouter Kik je rondleidt in zijn wereld. Zo ontdek je waar kabouters allemaal op moeten letten, waar ze zich mee bezighouden en hoe hun dat er uitziet. Vol tips, grapjes, ontdekkingsmomenten en een leerzaam momentje om het dagritme even in kaart te brengen.

Score: 9


Informatie

Titel: Het Kabouterboek
Auteur:
Illustrator: Loes Riphagen
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina’s: 68
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 4 jaar
ISBN: 9789025777456
Prijs: 18.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.