logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Kaaskenner wordt je zo


Het boek ‘Kaaskenner wordt je zo’ doet eer aan zijn titel, want de lezer komt echt van alles te weten over kaas. Van de melkveerassen tot de geschiedenis van kaas en van kaassoorten tot de productie; het komt allemaal aan bod. Er staat zelfs een kaart in van waar de melkgevende dieren leven in de gehele kaaswereld!

Kaassoorten

Niet schrikken, maar in dit boek staan 151 pagina’s volgeschreven met elk 3 kaassoorten erop. Reken maar uit hoeveel soorten kaas er worden behandeld in dit boek! Het ziet er leuk uit en over elke kaas wordt precies gezegd wat je wil weten, niet meer, niet minder. De schrijver vertelt uit welk(e) land/streek de kaas komt en van welk dier de melk komt. Daarnaast beschrijft hij het formaat en de vorm aan de hand van een mooie tekening. Ook staat het gewicht en het vetgehalte erbij. Je verbaast je tijdens het lezen hoe veel verschillende soorten kazen er zijn. Echt waar, ik dacht dat wij in Nederland kaaskoppen waren! Maar in Frankrijk en Portugal kunnen ze d’r ook wat van.

Melkveerassen

Naast dat elke kaas zijn omschrijving heeft, staan er ook wat soorten koeien, schapen en geiten in dit boek. Er moet natuurlijk melk zijn voor de productie van kaas! Zo zijn er bepaalde dieren die de melk geven die het beste smaakt bij een soort kaas. Het staat ook langs de tekening voor welke kaas de melk van het ras gebruikt wordt. Ook staat er waar de dieren leven en wat de melkgift per jaar is en over hoeveel dagen in het jaar dat is. Verder staat er een korte omschrijving van het dier zelf en het uiterlijk en formaat.

Ga direct naar Kaaskenner wordt je zo op BOL.com.


Recensie over Kaaskenner wordt je zo

Het is een heel interessant boek. Je komt als lezer die alleen weet dat kaas van melk gemaakt is heel veel te weten. Niet alleen over kaas, ook over de productie en de technieken. De illustraties passen ook goed bij het boek.

Score: 8


Informatie

Kaaskenner wordt je zo,
Illustrator: nvt
Uitgever: Good Cook, 272 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789461432001. Prijs: 25.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.