logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Just F*cking do it, Noor Hibbert

Just f*cking do it. Dat klinkt als een uitspraak die ik zo maar eens tegen mijn jongens zou kunnen zeggen. Zonder f*cking natuurlijk – je moet soms wel het goede voorbeeld geven. Toch moet ik eerlijk bekennen dat ikzelf ook niet zo’n held ben in het ‘gewoon doen’. Ook ik probeer dingen te overanalyseren en vooraf te bedenken wat er allemaal mis kan gaan… tot op zekere hoogte, weliswaar.

De vrouwelijke touch

Zoals je aan de cover van het boek kan zien, is het gericht op vrouwen. Hoe je dat ziet… wel…. roze! Laat je dat overigens niet afschrikken, want Just f*cking do it is wel heel leuk en vlot geschreven. Hoewel een aantal elementen toch wel echt op vrouwen zijn toegespitst, is de basis natuurlijk ook voor mannen geschikt. Ze laat je zien door welke kleine dingen in ons leven we ons laten belemmeren en hoe we kunnen gaan voor de echte dromen en doelen die we willen bereiken. Ze vertelt haar eigen verhaal en gebruikt daarnaast veel anekdotes van haar cliënten. Dat maakt het boek extra leuk. Want kijken bij een ander, daar geniet iedereen van.

Motiverend

De schrijfstijl is heel energiek en positief. Je denkt tijdens het lezen vaak ‘ah, dat ken ik’ en meteen daarna ‘jaaa, zo ga ik het doen!’ Een geweldige combinatie voor een boek als dit, kan ik je vertellen. Het is toegankelijk en leuk geschreven, met meer dan genoeg humor. Zo leer je in totaal 13 lessen, ieder verpakt in een compact hoofdstuk dat afgesloten wordt met een compacte samenvatting en een opdracht die je zelf kunt uitvoeren.

Ga direct naar Just F*cking do it op BOL.com.


Recensie over Just f*cking do it

Werken aan jezelf is niet altijd even leuk, soms is het behoorlijk confronterend. Noor Hibbert is het gelukt om een positieve draai te geven aan dit fenomeen met dit zoetgekleurde boek. Het is energiek en vrolijk, grappig en onderhoudend geschreven. Aan het einde van ieder hoofdstuk vind je opdrachten met een link naar een speciale website, die even zo zoet is aangekleed. De lessen zijn duidelijk en herkenbaar, soms al bekend en soms verhelderend. Door de prettige schrijfwijze is het een bruikbaar en plezierig boek om mee te werken.

Score: 8


Informatie

Just F*cking Do It,
Illustrator:
Uitgever: Harper Collins, hardcover pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789402703313. Prijs: 17.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.