logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Jumbo geeft extra aandacht aan water drinken tijdens het Koningsontbijt

Op vrijdag 12 april 2019 verzorgt Jumbo voor de zevende keer op rij een feestelijk en gezond Koningsontbijt voor 1,2 miljoen basisschoolkinderen. Voordat de jonge kinderen aan het sportieve gedeelte van de Koningsspelen beginnen, kunnen ze genieten van een ontbijt dat voldoende energie geeft voor een dag vol sport en spel. Het gevarieerde Koningsontbijt is in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en sluit aan op het thema ‘water drinken’ van de Koningsspelen. In het ontbijtpakket zitten citroenen en sinaasappels, voor water met een lekker smaakje. 

In de afgelopen jaren heeft Jumbo al zo’n 10 miljoen ontbijtjes verzorgd tijdens de Koningspelen voor kinderen in heel Nederland. Dit jaar kiest Jumbo ervoor om ‘water drinken’ extra aandacht te geven. Colette Cloosterman – van Eerd, CCO van Jumbo: “Een goed ontbijt legt een bodem voor een actieve dag. Daar hoort ook voldoende water drinken bij. Ook gedurende de rest van dag. We hebben bij de samenstelling van het ontbijtpakket ingrediënten toegevoegd waarmee de kinderen worden geïnspireerd voldoende water te drinken. Water met een citroensmaakje bijvoorbeeld. Lekker én gezond!” Dit belang wordt door Richard Krajicek, initiatiefnemer van de Koningsspelen, bevestigd: “Als voormalig topsporter weet ik als geen ander dat goed ontbijten en voldoende water drinken direct invloed heeft op je prestaties. Water drinken is gezond, zorgt voor energie en met het smaakwaterpakket wordt water drinken nog leuker.”

Samenstelling van het pakket

Alle kinderen kunnen genieten van een lekker en gezond ontbijt. Dit ontbijt is volledig in lijn met de richtlijnen Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Naast ingrediënten voor lekkere variaties met water, bevat het ontbijtpakket thee, volkoren brood en speltwafels, halvarine, smeerkaas, appelstroop, 100% pindakaas en fruitspread als broodbeleg, appeltjes, snoeptomaatjes, komkommer en melk.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.