logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Jumbo voor vijfde keer op rij leverancier Koningsontbijt


Jumbo Supermarkten biedt op vrijdag 21 april voor de vijfde keer op rij het Koningsontbijt aan, voordat in het hele land de traditionele Koningsspelen van start gaan. Het familiebedrijf wil daarmee bijdragen aan een gezonde en sportieve samenleving en het belang van een goed ontbijt benadrukken. De samenstelling van dit feestelijke ontbijt, dat bestaat uit onder meer brood, appels, halvajam, komkommer en melk, is in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Het Koningsontbijt van Jumbo wordt dit jaar aangeboden aan ongeveer 1,2 miljoen basisschoolkinderen in heel Nederland.

Jumbo wil lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken. Op elk moment van de dag, maar beginnend bij het ontbijt. “Als grote supermarktketen staat Jumbo middenin de samenleving. Dan wil je écht het verschil maken door consumenten te helpen gezonder te eten en leven”, zegt Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie en mede-eigenaar van het familiebedrijf. “De Koningsspelen is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij we niet alleen het ontbijt aanbieden, maar kinderen ook op een laagdrempelige manier informeren over het belang van een gezonde start van de dag. Hopelijk stimuleert het kinderen én hun ouders om niet alleen tijdens de Koningsspelen, maar het hele jaar door de dag te starten met een goed ontbijt.” Het Koningsontbijt bestaat dit jaar uit volkoren brood en glutenvrij brood (op verzoek beschikbaar), Gouda’s Glorie halvarine, Campina Lang Lekker halfvolle melk, Sourcy Kids water, appels, komkommer, Jumbo halvajam, Jumbo appelstroop en Jumbo smeerkaas light.

Samen gezond en in beweging
Richard Krajicek is initiatiefnemer van de Koningsspelen en trots op het partnership met Jumbo: “Voor deze jubileumeditie van de Koningsspelen met het thema Feest! geven we wederom samen met Jumbo invulling aan onze missie om bij te dragen aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving. Voldoende beweging en gezond eten zijn hierbij ontzettend belangrijk. Tijdens de Koningsspelen willen we dat kinderen de dag goed beginnen met een ontbijt om voldoende energie te hebben om vervolgens lekker te bewegen. We willen graag laten zien dat goed ontbijten en actief bewegen niet alleen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.”

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.