logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Jumbo introduceert falafel burgers en chili ballen in vegetarische schap

Vanavond een keer geen vlees op tafel? Jumbo biedt een gezond, lekker, makkelijk en plantaardig alternatief: de falafel burgers en chili ballen van BOON. De nieuwe producten bevatten hoogwaardige eiwitten, zitten boordevol vezels en zijn soja-vrij. De veganistische balletjes en burgers zijn de volgende in de 200 gezonde(re) producten die de supermarktketen dit jaar lanceert. Jumbo zet namelijk vol in op gezondheid en laat klanten zien dat gezonde voeding lekker, makkelijk en betaalbaar is. De 100% plantaardige falafel burgers en chili ballen van BOON zijn vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij alle Jumbo-winkels.

Jumbo en Michael Luesink van het nieuwe merk BOON willen laten zien dat een dagje geen vlees eten ook heel lekker en gezond kan zijn. De nieuwe falafel burgers en chili ballen hebben een minimale bewerking gehad en zijn 100% plantaardig, dus ook vrij van zuivel en ei. De producten bevatten geen soja, maar hebben peulvruchten als basis. Zo zijn de falafel burgers gemaakt van kikkererwten met een krokante topping van quinoa. En bestaan de chili ballen uit groenten, bruine bonen en tuinbonen met chilipeper. De producten van BOON zijn heel smaakvol en passen goed in de Schijf van Vijf. Een gezonde keuze om volop mee te variëren.

Nederland aan de BOON

“Mijn persoonlijke missie is om het imago van de Nederlandse boon te verbeteren en een hoofdrol te geven in een meer plantaardig eetpatroon. Ik heb veel inspiratie opgedaan tijdens mijn reizen, die ik gebruik om innovatieve producten mee te ontwikkelen. De BOON producten zijn dan ook een mooi samenspel van Nederlandse bonen en wereldse kruiden”, aldus Michael Luesink, oprichter BOON.

“Wij zijn er trots op om de BOON producten in ons vegetarische schap aan te bieden aan onze klanten. Jumbo zet volop in op gezondheid dit jaar. De producten passen geheel binnen onze formule van gezonde voeding, lekker, makkelijk en betaalbaar. Het is een heerlijk alternatief als je een dagje geen vlees wilt eten”, zegt Ed van de Weerd, Commercieel directeur bij Jumbo Supermarkten.

BOON falafel burgers

Verrukkelijke veganistische burgers van kikkererwten en quinoa met de smaak van het Midden-Oosten. Lekkere vleesvervanger, eenvoudig te bereiden in de koekenpan of oven. Voorgegaard, per twee verpakt. Verkrijgbaar vanaf week 20. Prijs: €2,99.

05-Jumbo-introduceert-falafel-burgers-en-chili-ballen-in-vegetarische-schapBOON chili ballen

Pittige vegan balletjes boordevol groenten en bonen. Gemaakt van erwten, ui, paprika, bruine bonen en tuinbonen. Zeer geschikt als snack of als vleesvervanger in de maaltijd. De balletjes zijn eenvoudig te bereiden in de koekenpan, magnetron, oven of op de barbecue. Voorgegaard, per tien verpakt. Verkrijgbaar vanaf week 20. Prijs: €2,99.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.