logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Jumanji: The Next Level


Jumanji is toe aan zijn derde verfilming. De eerste verfilming uit 1995 had niemand minder dan Robin Williams in de hoofdrol, die uit het bordspel kwam gekropen en de ene na de andere stoet aan wezens losliet in onze wereld. In 2017 kwam de eerste remake van Jake Kasdan, met Jumanji: Welcome to the Jungle als resultaat. Een succesvolle nieuwe versie, waarbij het bordspel niet naar onze wereld werd gehaald, maar waarin de deelnemers van het spel in een computergame werden gezogen. Daarin krijgen ze een reeks uitdagingen voor de kiezen, wat zorgde voor een geweldige actiefilm met heel veel humor. Inmiddels hebben we het vervolg van Welcome to the Jungle gekeken: Jumaji: The Next Level. Kan die ons ook zo bekoren als de eerste film?

Bejaarden in de jungle

Het grappige aan deze film is wel de toevoeging van twee nieuwe personages: Danny de Vito als Eddie (de opa van Spencer, gespeeld door Alex Wolff) en Daniel Glover als diens oudste vriend en tevens rivaal: Milo. Deze twee mannen hebben heel wat kwaaltjes en ouderdomsverschijnselen en brengen een heel nieuwe dimensie aan de computergame. Vooral de onwetendheid over games, maar ook de herontdekking van hun nieuwe lichamen zorgen voor de nodige hilariteit. Daarbij houdt het overigens nog niet op, want de kinderen, die stuk voor stuk het spel in kruipen om de oudjes te redden, komen in heel andere lichamen terecht. Het duurt dan ook even voor Spencer in zijn geliefde lichaam van Dr. Smolder Bravestone (Dwayne Johnson) kruipt, wat hem in het dagelijks leven de nodige onzekerheden heeft gezorgd. Ook dat zorgt voor de nodige hilariteit, en geeft de acteurs bovendien de mogelijkheid om wat te spelen met stemmetjes en karakters. Een leuke vondst!

Tijd voor actie

In Jumanji: The Next Level is het aan onze helden om de magische gamewereld van Jumanji te redden van de ondergang. Jurgen The Brutal heeft namelijk de belangrijkste troef van het land gestolen: een juweel waardoor planten groeien, dieren leven en de bevolking dus kan blijven doorgaan. Doordat hij dit juweel in handen heeft gekregen, heeft hij dus letterlijk alle touwtjes in handen. Maar goed: probeer dat maar eens uit te leggen aan de twee bejaarde gamers!

Vrolijke chaos

Dankzij de flinke dosis aan humor en actie is het een heel onderhoudende en vermakelijke film. Op één of andere manier weten de filmmakers je zelfs op de hoogte te houden van welke personages er in welke lichamen te zitten, wat een geweldige mix-up oplevert van leeftijd, geslacht, religie en achtergrond. De nieuwe personages in de film zorgen voor wat extra input, Ming Fleetfoot is bijzonder gewaagd, evenals het paard dat een rol toebedeeld krijgt… Toch is niet alles perfect gedaan. Sommige grappen zijn gewoon flauw en worden te lang uitgemolken of zijn een stuk platvloerser dan in de eerste film.

Ga direct naar Jumanji: The Next Level op BOL.com.


Recensie over Jumanji: The Next Level

Ook deze film is echt de moeite waard om te kijken – nadat je Welcome to the Jungle hebt gezien, bij voorkeur. Er worden immers nogal wat verwijzingen gemaakt naar de eerste film! Het zal bovendien knap lastig worden om nog een vervolg te maken op deze reeks films, bepaalde verhaallijnen zijn wel tot zijn maximale uitgerekt. Misschien kunnen ze Jumanji weer naar de echte wereld trekken? Desondanks een leuke film, die een stuk chaotischer is dan de eerste, meer actie bevat, meer gamepersonages: meer van alles. Maar de beker is nu wel vol!

Score: 8


Informatie

Titel: Jumanji: The Next Level
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 123 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. […] “It”) en Raymond Chen (“Alita: Battle Angel”, “The Meg”). Louise Mingenbach (“Jumanji: The Next Level”, “Godzilla: King of the Monsters”) is de […]

 2. Monique avatar
  Monique

  Mooie prijs!

 3. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  Super, doe heel graag mee!!!

 4. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Wauw doe heel graag mee!!!

 5. Roos de Jong avatar
  Roos de Jong

  Deze film gezien in de bioscoop. Wat was hij leuk! wil hem zo graag nog eens zien!

 6. Landje Bleeker avatar
  Landje Bleeker

  Yiiiiihaaaaa Die wil ik heel graag zien , gooi mij maar in de hoge hoed voor de loting

 7. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  mooie prijs!!!

 8. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  super!!!

 9. Cora van der Bijl avatar
  Cora van der Bijl

  Duimen super gaaf

 10. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  leuke prijs is dat!!!

 11. Will avatar
  Will

  Ik heb graag meegedaan.

  Fijne dag !!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.