logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Jumanji Escape Room

Escape Rooms zijn heel erg populair – niet alleen op locatie, maar ook als thuisspel. Identity Games heeft al een aantal succesvolle Escape Rooms op de naam staan, maar sinds kort hebben ze een wel heel stoere variant: de Escape Room: Jumanji is helemaal in stijl van de film Jumanji: Welcome to the Jungle!

Compleet pakket

In de Jumanji Escape Room zitten vier missies, waarvan een kennismakingsmissie van ongeveer 15 minuten. De overige missies duren langer, die moet je binnen een uur zien op te lossen. De tijd houd je bij in de speciale app (kijk goed naar het symbool in de handleiding, er zijn nog al wat apps met de naam Escape Room), waarbij je ook een onrustig getrommel en oerwoudgeluiden hoort. Praktisch is het piepje, dat aangeeft dat je een hint mag lezen. Wil je echt old-school aan de slag? Dan gebruik je de stoer vormgegeven aftelklok, die je bovendien nodig hebt om de oplossing te controleren (hoewel dat ook kan via de app).

De sleutel tot succes

Iedere missie zit verzameld in een envelop, alle hints, tips en hulpmaterialen zitten hierin verwerkt. Sommige elementen zul je moeten verknippen, vouwen en scheuren. Geen nood, die kun je downloaden van een speciale website en opnieuw uitprinten. Erg netjes van ze, zo kun je het spel doorgeven aan vrienden of familie! Tijdens de missie moet je sleutels verzamelen. Door middel van logisch nadenken, puzzelen en redeneren moet je er achter zien te komen welke sleutel je nodig hebt en welke kant naar voren moet wijzen. Die hints en aanwijzingen variëren heel erg, maar dat hoort ook bij het spel. Tot nu toe hebben we ze allemaal kunnen oplossen, alleen niet allemaal binnen de tijd… och, kleinigheidje blijf je houden.

Verhaallijn

Het gave van Escape Room: Jumanji is wel dat iedere missie een uniek verhaal bevat, opgedeeld in stukken. Na ieder hoofdstuk kun je een nieuwe enveloppe aanspannen, waar weer nieuwe hints, aanwijzingen en hulpvoorwerpen zitten verwerkt. Lees ze goed door, kijk ook vooral op de achterkant van de papiertjes en doe je uiterste best om je niet op te laten jutten door de tijdsdruk!

Ga direct naar Jumanji Escape Room op BOL.com.


Recensie over Jumanji Escape Room

Dit is een heel mooie en uitgebreide Escape Room, waar je veel plezier aan zult beleven. Als je weet dat je met deze set eigenlijk twee volwaardige verhalen kunt spelen van 1 uur, valt de prijs heel erg mee. Zeker omdat je er ook een stoere aftelklok bijgeleverd krijgt, die je ook bij andere Escape Rooms goed kunt gebruiken. Het spel is mooi uitgewerkt en ziet er strak uit. De verhalen zijn spannend en spreken tot de verbeelding. Ze zijn losjes gebaseerd op de film, je speelt dus niet de film na.

Score: 8


Informatie

, Identity Games
Genre: escape room, Tijdsduur: 60 minuten.
Voor 3-5 spelers. Leeftijd: vanaf 10 jaar. Prijs: 29.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.