logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Duik de geschiedenis in met Julius Zebra

Dit najaar verschenen twee boeken over de gigagrappige zebragladiator. In Julius Zebra – Hoe word ik een gladiator? leer je van Julius Zebra en zijn maffe vrienden hoe je de beste gladiator van de wereld wordt. Dit boek staat boordevol grappige weetjes, spelletjes, opdrachten en zwart-wit illustraties. Ben je na het lezen van dit boek intussen een volleerde gladiator? Dan weet jij natuurlijk alle vragen in Julius Zebra – Gigagrappig quizboek te beantwoorden!


Julius Zebra: Hoe word ik een gladiator?

Julius Zebra: Hoe word ik een gladiator?

Met dit activiteitenboek heb je alles in handen om een echte gladiator te worden. Alle aspecten van dit ooit zo nobele beroep komen aan bod in de verschillende opdrachten en taakjes die in dit boek zijn verzameld. Bepaal de beste strategie om uit een doolhof te ontsnappen, reken met Romeinse cijfers en maak indrukwekkende woordpuzzels. Maar ook worden je hersenen aan het denken gezet om rekenraadsels op te lossen of schaduwen te herkennen. Leuk zijn ook de actieve opdrachten, zoals races over het schoolplein. Met dit boekje worden je hersenen en spieren op alle mogelijke manieren aan het werk gezet.

Natuurlijk zijn de meeste puzzels en opdrachten helemaal niet zo uniek. Wel tof is dat ze allemaal in stijl zijn omschreven en aangekleed. Ze passen in de wereld van Julius Zebra en het Romeinse Rijk, zodat het een echt gladiator-dingetje wordt. De tekeningen passen perfect bij de boekenreeks, en de verschillende personages uit de boekenserie worden er natuurlijk bijgehaald om de puzzels en raadsels aan te kleden. Zo krijg je de ultieme Julius-Zebra-ervaring. Ook een erg leuk inspiratieboek voor het organiseren van een Julius Zebra-verjaardagsfeest! Duim omhoog!

Leuk detail: zelfs de paginanummers zijn in Romeinse cijfers afgebeeld. Succes!

Score: 7

Auteur:
Uitgever: LS Amsterdam, 160 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789024597673. Prijs: 10 euro.

Ga direct naar Julius Zebra: Hoe word ik een gladiator? op BOL.com.

Julius Zebra – Gigagrappig quizboek

Julius Zebra - Gigagrappig quizboek

In het Gigagrappige quizboek van Julius Zebra wordt je kennis over de Romeinen (en Julius Zebra) flink op de proef gesteld. IN een aantal quizen van 10 vragen wordt je het hemd van het lijf gevraagd. Iedere quiz heeft een ander thema en bestaat uit meerkeuzevragen. Er is dus geen probleem als je een antwoord niet exact weet of per ongeluk verkeerd opschrijft. Er wordt zelfs een uitstapje gemaakt naar Egypte en de Oude Egyptenaren. Iedere quiz is flink voorzien van grappige tekeningen en situaties met Julius en zijn vrienden in de hoofdrol, wat het boekje een leuke sfeer geeft. Als quizmaster zullen die vragen echter niet zo makkelijk over te dragen zijn, en dat is jammer. Probeer je jezelf uit te dagen en alle vragen te beantwoorden? Dan is het smullen geblazen. Jammer genoeg zullen de vragen maar één of maximaal twee keer door dezelfde persoon te doorlopen zijn, daarna weet je ze allemaal…

Score: 6

Auteur:
Uitgever: LS Amsterdam, 96 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789024597680. Prijs: 10 euro.

Ga direct naar Julius Zebra – Gigagrappig quizboek op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.