logo-liggend-wit-donkerblauw

Hoe kies je de juiste zakelijke goederenverzekering voor jouw bedrijf?

Is de inventaris van je bedrijf veel geld waard? Dan is het verstandig om hier een verzekering voor af te sluiten. Een zakelijke goederenverzekering biedt in dat geval uitkomst. Deze verzekering staat bij veel verzekeraars ook wel bekend als een inventarisverzekering. Hiermee verzeker je spullen van je bedrijf die niet voor verkoop bestemd zijn, zoals machines, elektrische apparaten en meubels, tegen brand, inbraak, hagel, storm en waterschade. Heb je nog geen goederenverzekering, maar wil je er wel eentje afsluiten? In deze tekst vertellen wij je hoe je de juiste keuze maakt.

Bepaal hoeveel je inventaris waard is

Voordat je op zoek gaat naar een inventaris en goederenverzekering voor je bedrijf, doe je er goed aan eerst de waarde van je inventaris te bepalen. Dit moet je namelijk doorgeven op het moment dat je een goederenverzekering afsluit. Je kunt zelf een inschatting maken van de waarde, maar vaak is het beter om dit door een professional te laten doen. Je weet dan zeker dat je de waarde van je inventaris niet te hoog of te laag inschat. In dat geval betaal je niet onnodig veel premie en voorkom je dat je onderverzekerd bent.

Breng risico’s in kaart

Als je weet hoeveel je inventaris waard is, betekent dit niet dat je direct een goederenverzekering af kunt sluiten. Je doet er namelijk ook goed aan de risico’s in kaart te brengen. Probeer zo goed mogelijk in te schatten hoe groot de kans is dat je inventaris wordt blootgesteld aan zaken als water, brand en diefstal. De locatie van je bedrijf kan hierop van invloed zijn, evenals de bedrijfsomgeving. Zodra je de risico’s in kaart hebt gebracht, wordt een zakelijke goederenverzekering afsluiten een stuk makkelijker.

Ga op zoek naar een verzekeraar

Nu je de waarde van je inventaris en de risico’s op schade in kaart hebt gebracht, kun je op zoek gaan naar een verzekeraar waarbij je een goederenverzekering af kunt sluiten. Lang hoef je hier meestal niet naar te zoeken, want bij de meeste verzekeraars kun je als ondernemer tegenwoordig wel terecht voor een inventarisverzekering. Toch is het niet verstandig om deze verzekering bij de eerste beste verzekeraar af te sluiten. Doe je dit wel? Dan krijg je hier mogelijk al snel spijt van. Maak daarom altijd eerst een vergelijking voordat je de knoop doorhakt.

Laat je adviseren

Waar je veel verzekeringen online af kunt sluiten, geldt dit voor een goederenverzekering niet. Dit komt vooral doordat ieder bedrijf andere risico’s heeft. Vandaar dat je altijd een afspraak moet maken bij een verzekeraar als je de inventaris van je bedrijf wilt verzekeren. Hier kun je dankbaar gebruik van maken, want een verzekeraar kan je adviseren wat de beste manier is om de inventaris van je bedrijf te verzekeren. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de dekking niet uitgebreid genoeg is voor je inventaris.

Staar je niet blind op de premie

Net als voor iedere andere zakelijke verzekering betaal je ook voor een goederenverzekering iedere maand premie. Deze premie kan per verzekeraar verschillen. Daarom ga je misschien op zoek naar de goedkoopste goederenverzekering. Dit is logisch, maar wij raden je niet aan je blind te staren op de premie. Het is namelijk belangrijker dat de inventaris van je bedrijf goed verzekerd is. Lees daarom ook altijd de polisvoorwaarden door voordat je een goederenverzekering afsluit.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.