logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit is de juiste volgorde voor het kijken van Star Wars


Het is bijna een traditie geworden – ieder jaar komt er een nieuwe Star Wars film uit in de bioscoop. De verhaallijnen lopen echter niet altijd even helder voor iedereen. Er zijn verschillende manieren om de hele reeks te kijken, aangezien de verhaallijnen soms wat door elkaar heen lopen. Wat is nu de beste volgorde om alle Star Wars films te kijken? Wij zetten ze voor je op een rij! En wil je ze allemaal kijken? Je kunt ze streamen via Disney+!

Bekijk hier al onze filmreeksen.

Een overzicht van alle Star Wars films

De allereerste Star Wars film is uitgekomen in 1977: Star Wars: A New Hope. Als je echter kijkt naar het verhaal, is deze film in feite deel 4. Naast het feit dat je met de eerste drie delen (die vanaf 1999 weer zijn opgepikt) een soort flashback krijgt met een aanzienlijk betere special effects, wordt het verhaal er niet logischer op. Toch, voor de volledigheid: hierbij een overzicht met alle Star Wars films, gesorteerd op releasedatum.

streaming-banner-disney-plus

A New Hope (Episode IV, 1977)
The Empire Strikes Back (Episode V, 1980)
Return of the Jedi (Episode VI, 1983)
The Phantom Menace (Episode I, 1999)
Attack of the Clones (Episode II, 2002)
Revenge of the Sith (Episode III, 2005)
The Force Awakens (Episode VII, 2015)
Rogue One (2016)
The Last Jedi (Episode VIII, 2017)
Solo, a Star Wars Story (2018)
The Rise of Skywalker (Episode IX, 2019, moet nog uitkomen)

De ultieme Star Wars verhaallijn

Ikzelf vind het prettiger om de films te kijken op chronologische volgorde, zodat je de hele saga in je kunt opnemen. Op die manier duik je echt in het verhaal en leef je beter mee met de verschillende personages. Wil je de Star Wars films kijken met een doorlopende verhaallijn? Dan moet je zeker deze volgorde aanhouden:

The Phantom Menace (1999)
Attack of the Clones (2002)
Revenge of the Sith (2005)
Solo (2018)
Rogue One (2016)
A New Hope (1977)
The Empire Strikes Back (1980)
The Return of the Jedi (1983)
The Force Awakens (2015)
The Last Jedi (2017)
The Rise of Skywalker (2019)

Voor welke Star Wars volgorde kies jij?

Op het internet zijn nog talloze andere volgordes te vinden. Ieder met een eigen (soms heel erg vergezochte) volgorde om bepaalde spoilers uit te stellen… een echt verkeerde volgorde om Star Wars te kijken is er dan ook niet. Kies een van deze lijstjes en ga er voor! Het fijne van nu beginnen met kijken op Disney+, is dat je op tijd klaar bent met kijken voordat het laatste deel uit The Skywalker Saga uitkomt.

Ga direct naar Star Wars films op BOL.com.

streaming-banner-disney-plus

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.