logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Juf Braaksel en de Gigantische Ontploffing, Carry Slee

Juf Braaksel en de Gigantische Ontploffing komt stiekem precies op tijd voor Halloween – dit is namelijk de engste Juf Braaksel tot nu toe! Waar de kinderen zich voorbereiden op een fantastisch schoolreisje naar Texel, gooit Juf Brakel (sorry: juf Braaksel) er een stokje voor om heel groep 7 af te buigen naar een creepy kasteel in Zuid-Limburg. En dat terwijl Bram, Lucas, Milou, Zoë en Daan dachten dat ze voor altijd van deze vreselijke directrice bevrijd waren…

Verborgen Geheimen

Al snel verdenken de kinderen Juf Braaksel van snode plannetjes. Zo was het bijvoorbeeld best vreemd dat ze een blauw blikje moesten opgraven op het kasteelterrein. Wat zou er in zitten? Na een vluchtig onderzoek blijkt dat ze in de gaten gehouden worden… en vinden ze een briefje met de waarschuwing dat ze zich niet met het Geheim van de Paddestoel moeten bemoeien. Wat zou dat zijn? Het helpt de kinderen niet echt: ze worden nog nieuwsgieriger!

Spannende avonturen

Op en rondom het kasteel beleven ze heel wat avonturen, waarbij de kinderen Juf Braaksel proberen op alle mogelijke manieren dwars te zitten. Tegelijkertijd proberen ze hun lieve juf Evi op een voetstuk te plaatsen. De wat kinderlijke manier van reageren van Juf Brakel zorgt regelmatig voor een lachmomentje: vooral de opvliegendheid van deze dame is te bizar voor woorden. Het is daarbij wel prettig om even in een andere setting te zijn dan de school- en thuisomgeving van de eerdere delen. Dat geeft mogelijkheden voor nieuwe personages in het verhaal.


Ga direct naar Juf Braaksel en de Gigantische Ontploffing op BOL.com.

Recensie over Juf Braaksel en de Gigantische Ontploffing

Het blijft een serie die tot de verbeelding spreekt: magische voorwerpen, normale schoolkinderen die de magie proberen te ontrafelen en een juf wiens vader uitvinder was van die voorwerpen. En natuurlijk een heel gemene directrice van hun school, die telkens probeert meer macht naar zich toe te trekken. Gelukkig zijn er onze vrienden die telkens het onderste uit de kan halen en de juf behoorlijk dwars zitten. Het verhaal sluit perfect aan bij de rest van de serie – en zoals gezegd is het fijn om even in een andere setting te zijn. Ik zal niet snel wennen aan het uitgesproken gedrag van Juf Braaksel, maar de serie komt met dit deel wel weer in een wat rustiger vaarwater.

Score: 8


Informatie

Titel: Juf Braaksel en de Gigantische Ontploffing
Auteur:
Illustrator: Iris Boter
Uitgever: Moon uitgevers
Aantal pagina’s: 288
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789048868629
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.