logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Juf Braaksel en de geniale ontsnapping, Carry Slee

De boeken van Juf Braaksel maken een enorme duikvlucht en ontwikkeling. Waar het bij Juf Braaksel en de Magische Ring vooral draaide om juf Evie met haar mysterieuze ring en een boze schooldirectrice wie ze het hoofd moest bieden, kwam daar met Juf Braaksel en het meesterbrein al een verschuiving in, toen de juf ontdekte dat ze een té slim kind op school had. In het derde deel uit de serie boeken over Juf Braaksel verschuift de aandacht nog meer naar de juf, maar spelen vooral Thijs en Lotte een heel belangrijke rol. Er lopen in dit boek een tweetal verhaallijnen door elkaar heen.

Dit boek is deel 3 uit de serie over Juf Braaksel.

Vaderschap

Een heel belangrijke verhaallijn is die van Thijs. Hij ontdekte namelijk dat zijn vader niet zijn echte vader is. Hij heeft een andere biologische vader, die hem vlak na zijn geboorte heeft achtergelaten bij zijn moeder. Thijs weet echter niet anders dan dat Hans zijn vader is. Je kunt je voorstellen dat dit best een schok is! Samen met Lotte begint hij een zoektocht naar zijn biologische vader. Met alleen een naam en een heel oude foto gaat hij op pad om in de geschiedenis van zijn moeder te begraven. Door het verhaal heen stelt hem dat echter voor de nodige dilemma’s.

Juf Braaksel in de bak

een andere belangrijke verhaallijn is het snode plan van Greta Granaat en Alie Cyaankali. Zij zijn sinds kort weer uit de gevangenis en zinnen op wraak. Juf Braaksel, die ervoor heeft gezorgd dat zij in de gevangenis kwamen, zal moeten boeten! Ze smeedden een snood plannetje om het hoofd van de school – die echt heel gemeen en tamelijk dom is – een hak te zetten. daarvoor hebben ze echter wel de hulp nodig van een van de schoolkinderen. Thijs raakt in dit avontuur verstrikt en wordt aangewezen als vrijwilliger. Met veel tegenzin helpt hij de twee gemene vrouwen, maar hij durft niet te denken aan wat er anders zou kunnen gebeuren. De vraag blijft tot het laatste moment: zal het Greta en Alie lukken om juf Braaksel in de val te laten lopen? Een ding is zeker: de kinderen zullen alle zeilen moeten bijzetten om Thijs te beschermen!

Ga direct naar Juf Braaksel en de geniale ontsnapping op BOL.com.


Recensie over Juf Braaksel en de geniale ontsnapping

Juf Braaksel is een hectische reeks over een draak van een schoolhoofd – hopelijk heb je zelf niet zo’n directrice! Veel slechter dan Juf Braaksel zul je het echter niet treffen. De kinderen Thijs en Lotte beleven veel avonturen, zowel op school als daarbuiten. Alle elementen van school komen naar voren, van huiswerk maken tot verliefdheid, van onzekerheid tot kleine kibbelingen. Alie en Greta hebben een kleurrijk assortiment aan scheldwoorden, die net door de beugel kunnen. Goed gedaan! Door de vele verhaallijnen vond ik het verhaal soms een tikje chaotisch, maar het biedt wel veel afwisseling. Het succes van deel 1 haalt het niet, maar het spannende boek Juf Braaksel en de geniale ontsnapping is zeker de moeite waard voor jongens en meisjes van de basisschool!

Score: 8


Informatie

Juf Braaksel en de geniale ontsnapping,
Illustrator: Iris Boter
Uitgever: Uitgeverij Carry Slee, 288 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 9 jaar. ISBN: 9789048858415. Prijs: 17.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.