logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Juf Braaksel en de magische ring, Carry Slee

Het leven is hard, kiddies! Je moet de hele dag naar school, thuis misschien nog wel wat klusjes doen, huiswerk maken, gamen, spelen… en soms heb je het thuis ook nog niet heel erg makkelijk. In Juf Braaksel, het nieuwste boek van Carry Slee, beleef je de avonturen mee van Lotte en haar vriend Thijs. Zij zitten in de klas van de lieve juf Evi en hebben het prima naar hun zin. Tot ze een nieuwe directrice krijgen, Juf Brakel. Vanaf dat moment verandert alles…

Dit boek is deel 1 uit de serie over Juf Braaksel.

Gemene juf Braaksel

Met zo’n naam en een afschuwelijk karakter is het natuurlijk wachten op de eerste bijnaam. Die komt ook al vrij snel: een van de klasgenoten vormt Brakel om naar Braaksel – een bijnaam waar zelfs juf Evi niets van zegt. Er komen steeds strengere regels, het aquarium in de klas wordt ingepakt, verjaardagen mogen niet meer worden gevierd… tijd voor actie! Maar hoe krijg je zo’n verschrikkelijke juf weg uit school?

Lottes problemen

Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt Lotte het thuis ontzettend zwaar. De nieuwe vriend van haar moeder woont namelijk bij hen. Dat is op zich niet zo erg, maar hij zit werkeloos thuis. Langzaam maar zeker begint er een lichtpuntje te branden in de verte, hij wil een eigen bedrijfje beginnen. Maar daarvoor moet Lotte bij mensen aanbellen om te kijken of ze een alarmsysteem hebben. Als er plots veel inbraken zijn in hun omgeving, ruikt Lotte narigheid. Maar hoe stop je zo’n situatie?

Magische ring

Gelukkig hebben de kinderen elkaar nog – en juf Evi, die ook een flink geheim heeft voor de rest van de wereld. Ze heeft namelijk een magische ring, waarmee ze dingen zo maar kan laten veranderen! Thijs ontdekt het per ongeluk als juf Braaksel weer eens komt mopperen en juf Evi iets laat verdwijnen als ze denkt dat niemand kijkt. Maar kan de juf ook helpen om van Juf Brakel af te komen, of misschien zelfs wel om Lotte uit de problemen te krijgen?

Ga direct naar Juf Braaksel en de magische ring op BOL.com.


Recensie over Juf Braaksel en de magische ring

CooleSuggesties topper

Een boek met een nogal smerige naam, maar Juf Braaksel is alles behalve smerig. Het is een spannend avonturenboek geworden vol magie, mysteries en een heel gemene juf. Lotte en Thijs stelen de show in dit boek, maar het is Carry Slee opnieuw gelukt om een must-read te schrijven, dit keer voor een wat jongeren doelgroep dan normaal.

Score: 9


Informatie

Juf Braaksel en de Magische ring,
Illustrator: Iris Boter
Uitgever: Uitgeverij Carry Slee, 256 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789048843299. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.