logo-liggend-wit-donkerblauw

Jouw bezittingen laten taxeren


antieke pop taxeren

Heb je thuis bezittingen liggen waarvan je de waarde niet kent? En ben je wel nieuwsgierig wat deze bezittingen waard zijn? Breng ze dan langs bij een taxateur voor een professionele taxatie. Wellicht word je bij de waardebepaling dusdanig verrast dat je jouw bezittingen direct wilt verkopen. Van goud en zilver tot postzegels en antiek speelgoed. Je kunt het allemaal langsbrengen voor een taxatie.

Goud: een waardevol edelmetaal

Bij het taxeren van voorwerpen wordt vaak direct aan goud gedacht. Deze associatie is niet geheel onterecht. Goud betreft namelijk een edelmetaal dat van grote waarde kan zijn. Heb jij ooit een gouden sieraad geërfd? En zou je wel willen weten wat dit erfstuk waard is? Laat de taxateur dan een waardebepaling doen. Ook als je andere gouden voorwerpen bezit, kan het interessant zijn om deze te laten taxeren. Heb je bijvoorbeeld ooit op de markt een gouden beeldje gekocht? Of heb je een gouden servies op zolder liggen waar je niets meer mee doet? Breng de taxateur dan een bezoekje en ontdek wat jouw goud waard is. En wellicht kom je tot de conclusie dat jouw goud verkopen een interessante optie is.

Wat is jouw zilver waard?

Niet alleen gouden voorwerpen kunnen langsgebracht worden ter taxatie bij de taxateur. Ook het laten taxeren van zilver is mogelijk. Heb je bijvoorbeeld een zilveren bestek dat in de kast onder een laag stof ligt? Of heb je misschien wel een zilveren muntencollectie waarvan je de waarde niet kent? Ga dan langs bij de taxateur voor een professionele taxatie. Het kan zomaar zo zijn dat jouw zilveren bezittingen van grote waarde zijn. Ook zilveren beeldjes en zilveren sieraden kun je laten taxeren. Ben je blij verrast door de taxatie van de taxateur? Dan behoort jouw zilver verkopen aan de taxateur tot de mogelijkheden. Je kunt, indien gewenst, direct ter plekke jouw zilveren bezittingen verkopen.

Overige waardevolle bezittingen

Dat je goud en zilver kunt laten taxeren, weten de meeste mensen wel. Maar er zijn nog veel meer bezittingen die je langs kunt brengen ter taxatie bij de taxateur. Heb jij ooit de oude brievencollectie van je opa geërfd? Dan kan het zomaar zo zijn dat deze correspondentie een interessante waarde heeft. Of wat dacht je van een oude postzegelverzameling? Ook dit soort verzamelitems kunnen soms een grotere waarde hebben dan je vooraf denkt. En dat geldt ook voor penningen, oude ansichtkaarten en antiek speelgoed. Dus heb je een van deze voorwerpen in huis en ken je de waarde ervan niet? Laat de professionele taxateur dan jouw (waardevolle) bezittingen taxeren.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.