logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Jopenbier IPA Life’s a peach


Het in 1994 geboren Jopen brouwt onder het motto anything but boring. En daar doen ze ook echt alles aan wat in hun macht ligt! Alles wat uit de ketel komt in de Haarlemse brouwerij in de Jopenkerk is lekker onverwacht en lekker fris. En mocht je Jopen ergens tegen het lijf lopen, reken er dan maar op dat ze er alles aan doen om elk laatste druppeltje dufheid uit je dag te persen. Wij mochten onze dorst lessen en kennismaken met dit bijzondere merk – met als bijzondere nieuwkomer de IPA Life’s a Peach – een IPA met de smaak van milkshake en perzik!

Frisbitter

Wees wel gewaarschuwd: IPA’s staan bekend om hun frisbittere smaak. Ook die van Jopen, hoewel Life’s a Peach genoeg smaak in huis heeft om dat bittere smaakje zo goed als weg te cijferen. Opvallend bij de IPA’s van Jopen is bovendien dat je een fris, citroenaroma ruikt, wat die eerste slok al extra aantrekkelijk maakt. Tijdens het drinken zul je subtiele tonen en smaakjes ontdekken. Dit zijn dan ook echt bieren waar je van geniet op een warme, hete zomerdag. De troebele Life’s a Peach doet zijn naam echt eer aan: een frisbitter biertje met een heerlijk fris en zoet aroma, dat zoch langzaam op je tong nestelt. Drink ‘m vooral gekoeld, dan komen IPA’s het beste tot hun recht.

Constante stroom nieuwe smaken

En bezoek de website van Jopen vooral met regelmaat. Dan zul je namelijk ontdekken dat er telkens weer nieuwe smaken bij komen. Zo introduceerden ze onlangs Jopen Lalalager, een frisse lager met een droge afdronk, maar ook de neo saison Sterrenstof. Ben je een fan van een goede IPA met een bijzondere inslag? Dan kun je blijven ontdekken! Jopenbier is natuurlijk verkrijgbaar in hun eigen tapperij, maar wordt door heel Nederland geschonken. Kijk op hun website bij een tappunt bij jou in de buurt!


Recensie over Jopen bier

IPA’s staan bekend om hun frisbittere smaak – maar hoe fris kun je het maken? Heel fris, zo bewijst Jopen. Hun bieren zullen je telkens verrassen met bijzondere smaken en aroma’s, die iets extra’s toevoegen aan jouw momentje. Perfect voor een warme, zomerse dag. Drink ze koud, proef en geniet!

Score: 8


Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.