logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Jongeren met beperking helden van foto-expositie Dirk Kuyt

De onthulling van de foto-expositie waarin de carrière van ex-topvoetballer Dirk Kuyt centraal staat, heeft onlangs heel wat verbaasde gezichten opgeleverd. Er was namelijk een fotoserie gemaakt over de voetbalheld zelf, maar niemand wist wie de fotografen in kwestie waren. In het filmpje hieronder zie je wie ze heeft gemaakt. En de gasten waren verrast! In Noordwijk bleken de foto’s van de expositie namelijk genomen door jongeren met een beperking, die met een smartphone de unieke beelden maakten. “Deze fotoserie laat zien dat deze jongeren tot heel veel in staat zijn,” aldus Dirk Kuyt.

Bekijk hier de film over de bijzondere foto-expositie:

Het was overigens niet zo maar een fotoserie, er zat een mooi verhaal achter. De 19 foto’s die tentoongesteld werden, zijn de afgelopen maanden genomen op diverse locaties die voor oud-voetballer Kuyt belangrijk waren in zijn loopbaan. Zeger Reyers (17 jaar), Ramon Selier (12 jaar) en Daan IJzerman (11 jaar), verbonden aan de Dirk Kuyt Foundation, bleken de makers van de unieke beelden. Zij legden, samen met smartphone fotograaf ‘Groovy Pat’, de voormalig Oranje-international vast in ‘zijn’ Katwijk, de Rotterdamse Kuip en De Galgenwaard, het stadion van Kuyts eerste profclub FC Utrecht. De foto’s ogen alsof ze door gerenommeerde fotografen zijn gemaakt en tonen de creatieve kunsten van deze kids.

Benieuwd naar de foto’s van Dirk Kuyt? Hieronder vind je een exclusieve selectie van de foto’s van de drie kinderen, met Dirk Kuyt in de hoofdrol.

Trots

“Ik ben ontzettend trots op diegenen die de foto’s gemaakt hebben. Zij hebben me ook nu weer op een positieve manier verrast. Het is mooi om aan de wereld te laten zien dat heel veel dingen mogelijk zijn. En, dat als je echt iets wilt, je het kunt bereiken, dus ook het maken van waanzinnige foto’s met een smartphonecamera,” aldus Kuyt, die maandagavond zelf de onthulling verrichtte in de Noordwijkse beachclub. Richard de Borst, director van Huawei Nederland en als sponsor verbonden aan de fototentoonstelling: “Door foto’s te mogen maken van hun voetbalheld Dirk Kuyt, zijn de dromen van deze kinderen uitgekomen. Ik ben blij dat wij dat mogelijk hebben mogen maken en dat de opbrengsten van de veiling volledig naar de Dirk Kuyt Foundation gaan.”

Bekijk hier een fotoreportage van de veiling!

Veiling

De foto’s van Zeger, Ramon en Daan – allemaal gesigneerd door Kuyt en de fotograaf en genomen met de nieuwe Huawei P20 Pro – worden geveild onder de aanwezigen. De opbrengst gaat naar de Dirk Kuyt Foundation, de stichting die sportevenementen voor mensen met een beperking organiseert en steunt. “Wij zijn blij dat we hiermee een prachtig bedrag ophalen, waarmee we nóg meer mensen met een beperking kunnen laten ervaren hoe leuk het is om te sporten,”aldus Sjaak Troost, directeur van de Dirk Kuyt Foundation.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.