logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Jong kooktalent opgelet! Inschrijving tweede editie Kids Kook Battle is geopend


Kids Kook Battle

Ken jij een jong kooktalent tussen de 9 en 12 jaar dat dol is op kokkerellen en het liefst de hele dag in de keuken staat? Dan is de Kids Kook Battle echt iets voor hem of haar!  De komende weken staan vijf Albert Heijn XL’s, verspreid over heel Nederland, in het teken van de Kids Kook Battle. Live koken in de Albert Heijn XL, ondervraagd worden door presentator Yes-R over jouw lievelingseten en misschien win je wel een kookworkshop op het Allerhande Kerstfestival. Het kan allemaal! Inschrijven kan via de website t/m woensdag 4 oktober.

Hoe kun je meedoen?

Kinderen kunnen hun lekkerste, gezonde recept voor woensdag 4 oktober inzenden. De AH XL’s selecteren hun favoriete recepten voor de finale. Tijdens de finale op woensdag 18 oktober mogen de kinderen, samen met een buddy, hun eigen recept live koken in een van de vijf XL vestigingen. Een jury bestaande uit een professionele kok en de supermarktmanager kiest uit de gerechten één winnaar. Heb je de finale gewonnen? Dan leren we je nog veel meer over koken tijdens een kookworkshop op het Allerhande Kerstfestival. Een vette extra: het filiaal met de meeste aanmeldingen wint rapper Yes-R als presentator!

Bewuster over voeding

Kinderen die al op jonge leeftijd zien hoe leuk en lekker gezond koken is, gaan op latere leeftijd bewuster met hun voeding om. Zo’n 95% van de Nederlandse kinderen tussen 7 en 19 jaar eet onvoldoende groente en fruit. Daarnaast heeft ongeveer 14% van de kinderen overgewicht. Om bewustwording te stimuleren organiseert Allerhande deze Kids Kook Battle tijdens de Dutch Agri Food Week van 9 tot 19 oktober 2017.

Inschrijven tot 4 oktober

Kinderen in de leeftijd 9 tot 12 jaar kunnen zich tot 4 oktober inschrijven. De Kids Kook Battles zullen plaatsvinden in de Albert Heijn XL in Amsterdam, Ede, Purmerend, Kerkrade en Eindhoven. De chef-koks en hun buddy’s kunnen zich opgeven via: allerhandempg@AH.nl. Voor meer informatie en voorwaarden, neem een kijkje op de website. De finalisten worden in de week van 9 t/m 15 oktober bekend gemaakt.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.