logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Alles over de film Jippie No More

Je had hem al kunnen zien tijdens de 37e editie van Cinekid Festival: daar vierde Jippie No More! diens allereerste vertoning. De film won bovendien de Cinekid Jeugdjury Award én de Publiekprijs voor Beste Familiefilm. Jippie No More! vertelt het verhaal van de zestienjarige Jaap Peter ‘Jippie’ (Wesley van Klink) en zijn familie, die tijdens de voorbereidingen van het huwelijk van de oudste zus allemaal op hun eigen manier worden uitgedaagd in de liefde. Het is een film voor het hele gezin over liefde, familie en verbintenis.

Over Jippie No More!

Als de familie van Jippie in het landhuis van opa Willem de bruiloft van oudste zus Gail voorbereidt, komen er oplopende emoties en spanning om de hoek kijken. Jippie No More! volgt de verschillende verhaallijnen binnen het gezin, die allemaal op een eigen manier worden uitgedaagd in de liefde. Zo wordt Jippie, een tiener die gek is op muziek, voor het eerst in zijn leven verliefd. Maar Lily, het meisje van zijn dromen, heeft een oogje op zijn jongere zusje Joe. Verstrikt in eigen strubbelingen en de stress van de voorbereidingen, raken de familieleden elkaar bijna kwijt.

Cast & crew van Jippie No More

  • Jaap Peter wordt gespeeld door de jonge acteur Wesley van Klink (Downtown)
  • Guido Pollemans (Oogappels)
  • Aus Greidanus sr. (De zaak Menten)
  • Hannah van Lunteren (Narcosis)
  • Lotte Jonker (Lampje)
  • Carmen van Zantwijk (Mijn beste vriendin Anne Frank)
  • Carina de Vroome (The Spectacular)
  • Joep Paddenburg (De slag om de Schelde)
  • Eliyha Altena (Hunter Street)
  • Kee Derwig (De Grinch). 

Bekijk de trailer van Jippie No More!

Over de makers

De film is geregisseerd door Margien Rogaar (Lampje), geschreven door Fiona van Heemstra (Knor) en geproduceerd door Iris Otten en Nathalie van der Burg van Juliet at Pupkin (Lampje). De regisseur en de producenten vinden elkaar in de gedeelde ambitie om familiefilms en -series te maken die aanzetten tot nieuwe inzichten en een goed gesprek. “Ik maak graag verhalen die meerdere generaties aanspreken. Vergelijkbaar met een adventskalender onthult deze film langzaam de verhaallijnen van de verschillende familieleden. Het zijn personages waarin iedereen zich kan herkennen, of je nu 9, 39 of 90 jaar oud bent. De film is een weerspiegeling van het leven zelf,” aldus Rogaar.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.