logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Jinxed, Amy McCulloch

In de toekomstige wereld van Jinx hebben alle mensen een intelligente Baku. Je zou een baku kunnen zien als een soort elektronische pokemon, gecombineerd met Google Assistant. Een robotvriendje, die je helpt met van alles en nog wat. Je dagelijkse leven, zo je wilt. Ideaal, lijkt me, zeker omdat ze mobieler en veelzijdiger zijn dan je smartphone. De ontwikkelaar van de baku, Monika Chan, zit vol idealen en draagt die ook actief uit. Lacey, de hoofdpersoon van Jinx, heeft maar 1 droom. Ze wil voor het bedrijf van Monika werken en nieuwe baku’s uitvinden! Maar daar heeft ze een leven 3 baku of hoger voor nodig… anders wordt ze niet toegelaten tot het Profectus, de opleiding die de doorstroom naar Moncha mogelijk maakt. Tot ze de resten vindt van een wel heel bijzondere baku, in de vorm. Van een kat.

Jinx

Die kat krijgt al snel een naam: Jinx en wordt door het grote Moncha-systeem aan haar profiel gekoppeld. Zonder er iets voor te hebben gedaan, is Lacey gekoppeld aan een heel speciale baku. Met haar speciale talenten om techniek te doorgronden, weet ze de kat te repareren en aan de praat te krijgen… hoewel… ze kunnen alleen telepatisch met elkaar spreken. Hardop spreekt haar kat Jinx helemaal niet. Bovendien is haar baku heel anders dan andere baku’s. Hij luistert nauwelijks en lijkt een eigen wil te hebben. Voor zover dat mogelijk is, voor een robot!

Profectus-problemen

Het eigen willetje van Jinx zorgt natuurlijk voor de nodige problemen en grappige situaties. Vooral tijdens de BakuBattles, die op het Profectus worden gehouden, en waar Lacey boven alle verwachtingen voor wordt uitgeloot. Ondertussen probeert Jinx te achterhalen wie hij nu eigenlijk is en wie hem gemaakt heeft. Maar dat is nog niet zo eenvoudig om te achterhalen!

Ga direct naar Jinxed op BOL.com.


Recensie over Jinx

CooleSuggesties topper

Jinx is een super spannend boek, dat zich afspeelt in de toekomst. Robotdieren zijn de afgelopen jaren razend populair geworden. Dat fenomeen, gemixt met de strijd van pokemon battles en de smartphoneverslaving, zorgt voor een herkenbaar beeld, waar iedereen zich in kan verliezen. Het is vlot geschreven, heeft een paar verrassende wendingen en het open eind zet de deur open voor een vervolg. Laat maar komen, wij zitten er klaar voor!

Score: 9Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Jinxed,
Illustrator: nvt
Uitgever: Harper Collins, 320 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789402732306. Prijs: 17.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.