logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Jim Button en de Stad van de Draken op dvd


Jim Button en de Stad van De Draken is gebaseerd op de bestseller Jim Knoop en Lucas de Machinist van de schrijver Michael Ende. Typisch genoeg is voor de film gekozen voor een andere achternaam voor Jim en gaat hij als Jim Button door het leven. Het lijvige boek is in een film verpakt die een echt spektakelstuk te noemen is. Hij is echt mooi afgewerkt en vormt daarmee een fantastische kinderfilm.

Het avontuur van Jim Button

Het avontuur van Jim Button begint wanneer de koning van het eiland Lummerland waar hij woont besluit dat het eiland te klein is voor zo veel mensen. Iemand moet er weg. Lucas de machinist offert zich op, maar Jim kan zijn grote vriend niet alleen laten vertrekken. Ze gaan dus samen op pad, samen met hun geliefde locomotief Emma. Na een lange en heftige boottocht (ze hadden Emma voor dit doel even omgebouwd tot boot) komen ze aan op het grote keizerrijk Mandala. Daar ontdekken ze dat de jonge prinses Li Si gevangen is genomen in de gevaarlijke Drakenstad en Jim wil niets liever dan de mooie prinses bevrijden. Samen trotseren zij de gevaren van de Drakenstad, belanden in een spannende zoektocht en ontmoeten bijzondere vrienden. Gaat het hen lukken Li Si te bevrijden?

Meer dan een avontuur

Toch zitten er heel wat diepe betekenissen in het verhaal van Jim Button, naast de zoektocht naar de knappe Prinses. Zo heeft Jim wel een beetje een identiteitscrisis. Hij is namelijk aangespoeld op het eiland en de enige donkere jongen in het hele land. Hij beseft dat hij een andere huidskleur heeft dan zijn moeder, dat moet een reden hebben. Waar komt hij vandaan? Deze zoektocht krijgt langzaam vorm wanneer Jim en Lucas de wijde wereld intrekken. Het nadeel is echter dat de filmmakers de film niet te spannend hebben willen maken – er wordt nogal wat voorgekauwd in de film, waardoor hij eerder voor een wat jonger publiek echt interessant is dan voor een wat ouder publiek (en met ouder bedoel ik 8-10 jaar).

Ga direct naar Jim Button en de Stad van de Draken op BOL.com.


Recensie over Jim Button en de Stad van de Draken

Goedkoop zal de productie van Jim Button zeker niet geweest zijn. Hij ziet er ontzettend gelikt uit, met indrukwekkende visuele effecten. Er wordt echter iets te veel gebruik van gemaakt, waardoor het er soms weer wat gekunsteld uitziet. Het is simpelweg te veel. Jonge kijkers zullen hier echter van smullen, maar die zullen weer wat last hebben van de lengte van de film, met bijna 2 uur is het een flinke zit. Het verhaal kabbelt voort en bevat veel grappen en grollen, die de jonge kijkers weer zullen waarderen.

Score: 6


Informatie

Titel: Jim Button en de Stad der Draken
Uitgever: Just Film
Tijdsduur: 110 minuten
Genre: kinderfilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.