logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Jij wordt nog eens mijn dood, Karen M. McManus

Jij wordt nog eens mijn dood

Ivy, Cal en Mateo waren jeugdvrienden die samen naar de middelbare school gaan. En hoewel ze ooit goede vrienden waren, zijn ze compleet uit elkaar gegroeid. Dan besluiten ze de banden weer aan te trekken en samen een dag te spijbelen. Gewoon, omdat het kan. Al snel slaat de verveling toe en besluiten ze een andere spijbelaar te volgen. Maar als ze hem eindelijk inhalen, is hij dood, en terwijl de politiesirenes naderen, besluiten ze de plaats delict te ontvluchten, met verschrikkelijke gevolgen. Jij wordt nog eens mijn dood begint daarbij met een spannende entree!

Gezamenlijke vriend

Terwijl ze op de vlucht zijn, beramen ze hun volgende stap. Ze kunnen niet naar de politie – die zou hen verdenken van de moord, of in ieder geval aantonen dat ze spijbelen. Dat wordt nog een graad echter als één van hen als mogelijke verdachte wordt aangewezen… Langzaam maar zeker ontdekken de jongeren ook dat het slachtoffer een gezamenlijke vriend van hen allemaal blijkt te zijn. Is dat toeval? Of steekt er iets meer achter? Luisterend naar de verhalen van afwisselend Ivy, Cal of Mateo ontdek je hoe de vork in de steel zit. Ieder van hen vertelt uit eerste persoon wat er gebeurt en wat zij van de situatie vinden. Zo leer je de vrienden beter kennen en zul je misschien ontdekken wat er allemaal is gebeurd. En geloof me: daar zitten soms schokkende verhalen tussen!

Diverse vriendenclub

Al snel ontdek je ook waarom de drie vrienden uit elkaar zijn gegroeid. Waar je op de basisschool eigenlijk aan je vrienden gekoppeld wordt door je ouders of het feit dat je binnen elkaars bereik woont, is dat op de hogere scholen ineens anders. Je bent mobieler, kieskeuriger en je veranderd. Dat is ook wat er met dit clubje is gebeurd. De drie jongeren uit Jij wordt nog eens mijn dood zijn compleet anders: niet alleen hun persoonlijkheden, maar ook hun leefomstandigheden. Langzaam ontdek je hun geschiedenis en thuissituatie, dat bovendien zorgt voor nieuwe informatie en nieuwe impulsen aan het verhaal. Het is een briljante manier om plottwists te introduceren. Het is telkens weer een verrassing, waardoor de conclusie ook als een donderslag uit heldere hemel kwam, hoe logisch hij ook achteraf mag blijken!


Ga direct naar Jij wordt nog eens mijn dood op BOL.com.

Recensie over Jij wordt nog eens mijn dood

CooleSuggesties topper

Het is een boek vol opgeschoten jongeren. Het incidentele scheldwoord zal je dus gepresenteerd worden, maar verder blijft het verhaal vrij braaf, hoewel er wel geweld, dood en drugs in het boek voorkomt. De omschrijvingen hiervan zijn niet heel erg expliciet, maar de boodschap komt desondanks wel binnen. Er zijn een aantal wendingen die je echt zullen choqueren en het was heerlijk om een boek te lezen dat me zo aan het lijntje hield. Er zitten heel wat onverwachte plotwendingen in het verhaal, dat je aan het boek geluisterd hield. Het is een geweldige thriller, die je zeker moet lezen.

Score: 9


Informatie

Titel: Jij wordt nog eens mijn dood
Auteur:
Uitgever: Van Goor
Aantal pagina’s: 304
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 14 jaar
ISBN: 9789000377565
Prijs: 19.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.