logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Jij kan dit echt! Matthew Syed

Soms is het niet makkelijk om dingen te leren. Veel kinderen zijn gewend om alles meteen te kunnen. Het lijkt allemaal ook zo makkelijk op televisie of YouTube – de lat wordt daarmee heel hoog gelegd. En er is ook zo veel afleiding… waarom zou je tijd en energie steken in iets waar je helemaal niet goed in bent? Dan kun je beter de handdoek in de ring gooien en lekker gaan gamen, toch? Maar jij kan dit, echt!

Energiek

En eerlijk gezegd kreeg ook ik ontzettend veel energie van dit boek. Hoewel het geschreven is voor kinderen, is het een fantastisch boek voor iedereen! Matthew Syed heeft zo’n energie in zijn boek gestopt, dat het lastig is om nog ergens het bijltje bij neer te gooien. Hij laat daarbij zien hoe zijn eigen leven vorm heeft gekregen, en dan niet omdat hij zo veel talent had, maar juist omdat hij heeft doorgezet en uitdagingen heeft opgezocht.

Mooie toekomst

Matthew laat in Jij kan dit echt zien dat jij je eigen toekomst in eigen hand hebt. Dat je ontzettend veel kunt bereiken, als je maar doorbijt en verder gaat wanneer je iets tegenkomt dat niet zo makkelijk gaat. Van alles wat je leert, wordt je alleen maar sterker, beter en veelzijdiger. Met verhalen uit zijn eigen geschiedenis laat hij zien hoe je van G. Gewoon een G. Geweldig kunt worden!

Voorbeelden alom

Het is overigens niet alleen Matthews eigen leven dat naar voren komt in Jij kan dit echt. Matthew haalt tientallen bekende mensen naar voren, uit allerlei hoeken van de wereld: muzikanten, acteurs, uitvinders, sporters… je kunt het zo gek niet bedenken of Matthew heeft een inspirerende korte anekdote waaruit blijkt dat je tot grote hoogtes kunt stijgen, als je maar de moeite neemt om door te zetten als je een tegenslag tegenkomt!

Ga direct naar Jij kan dit (echt) op BOL.com.


Recensie over Jij kan dit echt

CooleSuggesties topper

Op zoek naar een boek waar je echt energie van krijgt? Dan is dit een echte must-have. Het is een boek dat laat zien dat je beter kunt doorzetten dan het bijltje bij iedere tegenslag kunt neergooien. Een belangrijke boodschap, die op een heel lichte en toegankelijke manier wordt uitgelegd. Het is toegankelijk en energiek omschreven, met veel voorbeelden uit de wereld van beroemdheden.

Score: 9


Informatie

Jij kan dit (echt),
Illustrator: nvt
Uitgever: Condor, 160 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789492899873. Prijs: 15.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.