Boek recensie: Jij alleen, Ninni Schulman

Iris gaat ‘s ochtend met de metro vanuit het Brommaplein naar kantoor en checkt nog even snel Tinder op haar mobiel. De relatie met Magnus is echt over en een nieuwe liefde zou welkom zijn. Als freelance designer deelt ze haar kantoor met Kelly en Yngve. Olivia, naast Kelly ook een goede vriendin van Iris, deelde eerst het kantoor met hun maar is tijdelijk gestopt met werken toen haar tweede kindje geboren is.

De ontmoeting

Vandaag wordt Lykke, het dochtertje van Olivia gedoopt. Iris is al aan de late kant als ze bij haar auto aankomt. Maar het zit haar niet mee, een lekke band. Ze staat op het punt om Olivia te bellen dat ze het niet gaat redden, maar hoort dan een stem vragen of ze hulp nodig heeft. Achter haar staat een vriendelijke (goed uitziende) jongeman, die haar enigszins bekend voorkomt. De jongeman vervangt haar band en al pratend komen ze erachter dat ze elkaar vaak treffen bij de metro op het Brommaplein. Paul werkt daar namelijk als controleur. Iris vraag zijn telefoonnummer want natuurlijk wil ze haar ‘held’ nog bedanken.

Relatie

Paul is na die ontmoeting helemaal weg van Iris en als zij voorsteld om als bedankje samen uit eten te gaan is hij daar heel blij mee. Na dat etentje gaat het in een snel tempo. Iris is een aantal dagen flink ziek en Paul komt zo vaak als hij kan naar Iris en zorgt dat ze gezond eten krijgt. Het begint inmiddels op een echte relatie te lijken. Iris en Paul zijn helemaal blij, maar de vrienden van Iris vinden dat Paul haar te veel claimt en dat ze te weinig tijd meer heeft voor haar vrienden.

De berghut

In de kerstvakantie gaan ze naar de berghut die Paul van zijn overleden vrouw heeft geërfd. Wat zich daar allemaal afspeeld en voor wie het uiteindelijk slecht afloopt, is iets wat je zelf moet ontdekken. Een ding kan ik vast zeggen, spannend is het wel!

Ga direct naar Jij alleen op BOL.com.


Recensie over Jij alleen

Het verhaal wordt verteld vanuit Paul en vanuit Iris, beide perspectieven wisselen elkaar af. Ook zijn er enkele hoofdstukken die vanuit de toekomst geschreven zijn. Het is een psychologische thriller, wat zeker de lading dekt. Tegen het eind van het boek wordt het pas echt spannend. Je wilt blijven lezen. Pas op het einde van het verhaal wordt duidelijk hoe de vork in de steel zit.

Score: 8


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Jij alleen,
Illustrator: nvt
Uitgever: Harper Collins, 352 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789402702453. Prijs: 18.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.