logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Jezelfhulpboek, Dennis van Aalst

Als je kijkt naar zelfhulpboeken in de boekenwinkel (online of – zoals het hoort – in een mooi pand), zul je al snel merken dat veel zelfhulpboeken gericht zijn op een bepaald onderwerp, zoals stoppen met bepaalde gewoontes, of gericht op vrouwen. Voor mannen zijn er bar weinig geschikte boeken. Dennis van Aalst brengt hier verandering in, op beide fronten nog wel. Het Jezelfhulpboek is op veel fronten een unieke speler in het segment.

content met wie je bent

Het meest bijzondere kenmerk van het Jezelfhulpboek is wel dat het predikt om tevreden te zijn met wie je bent. Waarom zou je tijd en energie steken in jezelf veranderen, als blijkt dat er eigenlijk helemaal niets mis met je is? In verschillende hoofdstukken krijg je te horen dat er helemaal niets mis met je is, dat je heel makkelijk tevreden kan zijn met hoe je bent en de manier waarop je leeft. Schouderklopje voor je zelf! En in dit boek lees je dus ook waarom je niets aan jezelf hoeft te veranderen. Laat je niet gek maken!

Alle boeken bij elkaar

Het andere punt waarop het Jezelfhulpboek verschilt van alle andere boeken in de boekenwinkel: het is een bundeling van de grootste en bekendste boeken die je kunt vinden. Van hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt, tot aan opruimen, stoppen met slechte gewoontes, acht gewoontes van ontzettend succesvolle mensen… je kunt het zo gek niet bedenken. Het lezen in dit boek is een feest van herkenning. Zo veel bekende boeken en namen komen voorbij! En Dennis rekent stuk voor stuk met ze af. Niet omdat het onzin is, maar wel omdat het ook een stuk minder extreem kan (en misschien wel moet). Kalm aan… en rap een beetje!

Ga direct naar Jezelfhulpboek op BOL.com.


Recensie over Jezelfhulpboek

Het Jezelfhulpboek is een geweldige verzameling zelfhulpinformatie waar je meteen een feel-goodmomentje aan kunt verlenen. Het haalt alle druk van de ketel, op een luchtige en vrolijke manier. Dankzij de ontnuchterende manier van schrijven en redeneren krijg je beide voeten weer op aarde en kijk je met frisse ogen naar je eigen leven. En dat is een prettig gevoel. Door het boek heen krijg je korte interviews met bekende Nederlanders, maar eerlijk gezien voegen die lang niet altijd echt iets toe aan het boek. Het grootste probleem daarmee vind ik eigenlijk dat de interviews voor de helft bestaan uit een biografie, en vaak slechts een aantal zinnetjes ‘interview’.

Score: 8


Informatie

Jezelfhulpboek,
Illustrator: nvt
Uitgever: Uitgeverij lucht, 416 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789492798688. Prijs: 20 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.