logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Jeugdzonde, James Patterson en J.D. Barker

De samenwerking tussen James Patterson en J.D. Barker dendert rustig voort. Jeugdzonde is het derde boek dat ze samen schreven, na De Kustmoorden en Oorverdovend. Jeugdzonde gaat over rechercheur Walter O’Brien uit Detroit, die zijn zinnen heeft gezet op het opsporen van een mysterieuze vrouw die hij in 1986 als beginnend agent heeft opgepakt. Voor zijn allereerste moest Walder O’Brien namelijk op zoek naar de twintigjarige Amy, die haar ontvoerder zou hebben vermoord. Op weg naar het ziekenhuis vraagt Amy aan Walter om even aan de kant te gaan, zodat ze kan overgeven. Ze valt hem aan en vlucht weg. Van tijd tot tijd denkt Walter haar te zien, waardoor het een echte obsessie is geworden.

Flashbacks

Door het boek heen sluimert rechercheur O’Brien regelmatig weg in flashbacks, waarin hij terugdenkt naar alle ontmoetingen die hij met de mysterieuze Amy gehad zou hebben (of waarvan hij denkt dat het Amy is geweest, dat kan natuurlijk ook). Hoewel flashbacks soms een nuttige toevoeging zijn in het verhaal, is het in dit boek een beetje gekunsteld toegepast. Het is in ieder geval onnodig: als het verhaal in een normale chronologische volgorde was geschreven, had het niets in kracht ingeboet. Het standaard trucje van een spannende intro die in je achterhoofd sluimert tot aan het einde heb ik eigenlijk al te vaak gezien in boeken. Zo’n teasende proloog gaat uiteindelijk toch vervelen.

Superschurk

Dat neemt niet weg dat het verhaal zelf erg spannend is. Je leest in het heden dat Walter en zijn team een nachtclub hebben omsingeld en dat ze zelfs een bom willen laten ontploffen als de verdachte (Amy, hopen ze 😉 ) niet naar buiten komt. Middels de flashbacks lees je hoe deze rancune tegen Amy is ontstaan, maar ontdek je ook dat er meer schuilt achter het onschuldige slachtoffer waar Walter haar in 1986 voor aanzag.


Ga direct naar Jeugdzonde op BOL.com.

Recensie over Jeugdzonde

Soms wil je er alles aan doen om een fout in het verleden te herstellen. Dat is ook precies waar het Walter O’Brien om te doen is. Hij heeft nog maar een uur te leven en kan dus letterlijk alles op alles zetten om zijn aartsvijand neer te halen. Nou ja – dat hoopt hij in ieder geval. De vele flashbacks en de spannende proloog zijn een beetje standaard trucjes om de spanning hoog te houden, maar het verhaal en het plot zelf steken goed in elkaar. Barkers voorliefde voor het bovennatuurlijke wordt in dit boek op een spannende manier aangewend, waardoor de samenwerking tussen deze twee topschrijvers wederom een succes blijkt te zijn.

Score: 8


Informatie

Titel: Jeugdzonde
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 430
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022598115
Prijs: 22.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.